Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118504
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmie vīrusi parādījās 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā, bet IBM PC vīrusu izplatība sākās 80. gadu beigās. Pirmie IBM PC vīrusi piederēja pie boot (inficē diskešu vai cieto disku ielādes sektorus) un file (inficē failus) tipiem. To izplatīja galvenokārt ar disketēm. To, kā ir mainījusies situācija vīrusu izplatīšanās mehānismos, varam redzēt no ikgadējā ICSA 2000. gada pētījumu pārskata: vēl 1997. gadā 88 procenti vīrusu pārceļoja ar diskešu palīdzību, toties 2000. gadā līderpozīcijas jau piederēja e-pastam – 87 procenti. Tāpat ir mainījušies arī dominējošie vīrusu tipi un arī vīrusu uzbūve.
Pēc ICSA 2000. gada 300 kompāniju aptaujas rezultātiem datorvīrusu nodarīto zaudējumu veidu pirmajā vietā ir kompāniju kopējās produktivitātes samazināšanās, viena vīrusu incidenta vidējie radītie zaudējumi tiek novērtēti ar 10 000 ASV dolāru, bet maksimālie sasniedz pat 2 000 000 ASV dolāru. Jāpiezīmē, ka tie ir tikai tiešie zaudējumi. Ātri novērtēt zaudējumus, kuri var rasties datorvīrusu dēļ, piemēram, konfidenciālas informācijas noplūdes veidā, ir ļoti grūti vai pat neiespējami. Pēdējos piecos gados inficēšanās iespēja ir pieaugusi vairāk nekā simt reižu un turpina augt. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties