Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Iekšējā komunikācija kā SIA "Jumiks" sabiedrisko attiecību sastāvdaļa

     

    Referāts19 Psiholoģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:117393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Veicot novērošanu un aptauju par iekšējo komunikāciju SIA „Jumiks” autore secināja, ka uzņēmumā pastāv vertikālā un horizontālā komunikācija. Vairāk ir vertikālās komunikācijas, kuru plūsmu virzīšana ir lejupejoša- no vadītājiem pie padotajiem. Autore secina, ka tas ir labs, jo lejupejošā plūsma parāda par to, ka vadītājs ir ieinteresēts par darbiniekiem. Visus rīkojumus un norādījumus informē pats.
2. Uzņēmumā SIA „ Jumiks” ir verbālā komunikācija. Autore uzskata, tai ir trūkumi, jo verbālā komunikācija prasa tūlītēju uztveri.
3. To, ka SIA „ Jumiks” taisa darbiniekiem pasākumus ārpus darba, autore uzskata, ka tas ir labs risinājums komunikācijas uzlabošanā. Pasākumi palīdz darbiniekiem atbrīvoties un brīvāk justies. Tādos pasākumos var labi uzlabot komunikāciju savā starpā.
4. Secināju, ja ofisā darbinieku vidū ir mazs kolektīvs, tad komunikācija viņu starpā ir labi izveidota, bet ar jauniem darbiniekiem komunikācija nav uzlabota.

Priekšlikumi
1. Priekšlikumi par horizontālo komunikāciju SIA „ Jumiks”. Autore iesaka, lai būtu ne vien lejupejošā plūsma, bet arī augšupejoša. Lai darbinieki arī varētu risināt nopietnus jautājumus, sagatavot informāciju augstākajiem līmeņiem. Augšupejošā informācijā var būt iesaistīta darbinieku ideja, individualitāte.
2. Autores priekšlikumi, lai komunikācijai netērētu daudz laika, var lietot rakstveida komunikāciju starp e-pastiem. Nebūs jālieto sejas izteismes un žestus, kā arī citiem darbiniekiem uzņēmumā neviens netraucēs, jo saruna starp darbiniekiem nebūs dzirdama.
3. Priekšlikumi komunikācijas veicināšanai pasākumos ir tāda, ka varētu samazināt pasākuma skaitu, pietiek ar diviem pasākumiem gadā. Pasākumu organizēšanā jāiesaista visus darbiniekus, ja pasākumu organizācijā piedalīsies visi darbinieki, tas arī var efektīvi uzlabot komunikāciju. Jo katrs darbinieks darbā varēs izrunāt savas domas un idejas.
4. Priekšlikumi par iesaistīšanu jauniņo darbinieku ofisa ikdienā un to iekšējā komunikācijā ir tāda, lai katrs darbinieks paņem uz apmācību vienu jauniņo darbinieku. Tas palīdzēs uzzināt labāk viens otru, uzlabot komunikāciju, kā arī ātrāk iepazīt ar darbu uzņēmumā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1315066
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties