Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:116788
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Psoriāze    3
1.1.  Psoriasis vulgaris    3
1.2.  Psoriasis exanthematica    4
1.3.  Psotiasis inveterata    4
1.4.  Psoriasis verrucosa    5
1.5.  Psoriasis exudativa    5
1.6.  Onychia psoriatica    5
1.7.  Psoriasis mucosae    6
1.8.  Erythrodermia psoriatica    6
1.9.  Arthritis psoriatica    7
1.10.  Psoriasis pustulosa    7
1.11.  Psoriasis seborrhetica    8
1.12.  Psoriasis irritabilis    9
2.  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

1.11. Psoriasis seborrhetica.
Šā klīniskā varianta gadījumā seborejiskās vietas (galvas matainā daļa, deguna spārnu, aizauss apvidū, nazolabiālās krokas, krūšu un interskapulārais rajons) rodas makulozi izsitumi ar biezām dzeltenīgi pelēkām taukainām zvīņām. Aizauss rajonā ir infiltrēti perēkļi spilgti sarkanā krāsā, ar masīvu serozu vai strutainu kreveļu uzslāņojumu. Šais vietās bieži veidojas plaisas un mistrošana, kas atgādina seborejisku ekzēmu, kura komplicēta ar sekundāru infekciju. Galvas matainā daļā atrodami papulozi infiltrāti, savukārt pieres ādā uz robežas ar matiem papulas ar raksturīgu lobīšanos. To var būt nedaudz, papulas var būt atsevišķas, vai pāriet no galvas matainās daļas uz pieres ādu. Viena no tipiskām psoriāzes sākuma vietām ir galvas matainā daļa. Šie izsitumi ilgstoši var būt izolēti un izpausties tikai ar masīvu lobīšanos bez izteiktiem iekaisuma simptomiem. Tas apgrūtina slimības diagnostiku. Šai gadījumā ir svarīgi noskaidrot ģimenes anamnēzi par iespējamām tipiskām psoriāzes pazīmēm slimnieka radiniekiem. Šai formai psoriātiskais triādes fenomeni nav labi izteikti. Mati psoriāzes slimniekiem neizkrīt, pat ja slimība ilgst daudzus gadus, ja vien neattīstās psoriātiskā eritrodermija vai ģeneralizētā pustulozā psoriāze. Šās klīniskās formas slimniekiem bieži atklāj lipīd- un ogļhidrātvielmaiņas traucējumus. Izmeklējot zvīņu nokasījumu, bieži tiek konstatēta ādas sēnīte- pityrosporum ovale, kas bieži izraisa spēcīgu iekaisumu un niezi galvas matainā daļā.

1.12. Psoriasis irritabilis.
Šis klīniskais variants biežāk ir neracionālas antipsorātiskās terapijas, pārlieku lielas insolācijas, stresa sekas. Papulozās eflorescences kļūst tūskainas, koši sarkanas. Ap papulām ātri veidojas infiltrēts un hiperemēts valnītis, kas sekmē atsevišķu papulu saplūšanu difūzā, lielā ādas bojājuma perēklī , kas nereti pārtop psoriāzes eritrodermiskā formā. Slimniekiem pastirinās reakltivitāte ar polivalentas sebsibilizācijas pazīmēm, un tāpēc pat uz veselas ādas nenozīmīgs kairinājums (berzēšana, spiediens, ieskrambājums) rada jaunus, svaigus papulozus elementus.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties