Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:116040
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dažādo alternatīvo skolu loma bērna pašcieņas attīstībā.

Bērns tā nav noteikta vecuma robežās ietverta cilvēka tapšanas stadija. Bērns ir cilvēks, kura tiesības būt un īstenot savu cilvēciskumu ir tādas pašas kā pieaugušā tiesības būt cilvēkam. Atšķiras vienīgi vērtējums un iespēju plašums, dziļums, daudzveidīgums. Bērns kā indivīda (cilvēks savā dabiskajā, lielākoties ķermeniskajā kvalitātē) ir augošs, vēl vājš, nepiemērots dzīvei pieaugušo un viņiem atbilstošo lietu, parādību un procesu pasaulē. Tādēļ viņam nepieciešama īpaša pieaugušo aizsardzība, pietāte un attīstoties palīdzoša saudzība. Katrs cilvēks ir personība ( cilvēks savā sociālajā kvalitātē- sociālo lomu kopums). Iegūstot saskarsmes, darbības pieredzi, bērna personības iedīglī dusošās potences atraisās, aktualizējas un strukturējas. Cilvēka personības kodola tapšanā visnozīmīgākie ir tieši pirmie pieci viņa dzīves gadi.
Katram cilvēkam, tātad arī katram bērnam, būtiskākās vērtības brīvība un atbildība. Pieaugušā misija pedagoģiskajā saskarsmē ar bērnu ir:
Veicināt viņa brīvību, tās neizsmeļamo radošo spēku, vienlaikus palīdzot veidoties spējai atbildēt par katru domu, vārdu, darbu. Tikai tad, kad brīvība- atbildība saliedējusies vienā veselumā un īstenojas cilvēkdarbībā, bērns kļūst par pieaugušo.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties