Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:115220
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  INVESTĪCIJAS UN TO VEIDI    4
2.  ĀRVALSTU TIEŠĀS INVESTĪCIJAS    7
  SECINĀJUMI    14
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Mikroekonomikas līmenī investīcijas uzņēmējdarbībā veicina ražošanas attīstību valstī un iedzīvotāja nodarbinātības līmeņa pieaugumu.
2. Ārvalstu investīcijas, kuras ir saistītas ar preču vai pakalpojumu ražošanu vai sniegšanu, kuri vietējā tirgū ir jaunums, parasti rada daudz labvēlīgāku efektu uz iekšējo firmu investīciju aktivitāti nekā ārvalstu investīcijas, kas ieplūst tautsaimniecības nozarēs, kurās jau darbojas vietējie ražotāji.
3. Latvijas ekonomikā lielākās ieguldītājvalstis ir Igaunija, Zviedrija, Nīderlande, Norvēģija un Dānija. Šo valstu uzkrātās ārvalstu tiešās investīcijas 2009. gadā veidoja 55,7% no visām uzkrātām ārvalstu tiešajām investīcijām.
4. Lielākie investētāji Latvijas kapitālsabiedrību pamatkapitālos ir uzņēmēji no kaimiņvalsts Igaunijas. Kopš 1991. gada Igaunijas uzņēmēji Latvijā investējuši jau 691,7 milj. latu, kas sastāda 22% no visām investīcijām, kas šo gadu laikā investētas Latvijā. Lielākais investors ir Igaunijas uzņēmums AKTSIASELTS HANSAPANK, kas Latvijā investējis savā radniecīgajā uzņēmumā AS SWEDBANK.
5. Vērtējot valstis pēc investoru skaita, visaktīvākie ir Krievijas uzņēmēji. Kopš 1991. gada 4. marta Latvijas kapitālsabiedrību pamatkapitālos finansējumu ieguldījis 2441 investors no Krievijas (kopējais investīciju apjoms – 174,2 milj. latu).
6. Latvijas uzņēmumi ar lielākajām ārvalstu tiešajām investīcijām ir AS Swedbank, kur investīciju apjoms pārsniedz pus miljardu latu, tad seko SIA Lattelekom 71,6 miljoni lati un SIA BITE Latvija 69,6 miljoni lati.
7. Kā nozīmīgāko investīciju ierobežojošo faktoru Latvijas uzņēmēji atzīmē zemo pieprasījumu. Savukārt, zema jaudu noslodze liecina, par to, ka esošās ražošanas potenciāls būtiski pārsniedz pašreiz izmantoto.
8. Pozitīvās investēšanas tendences 2010. gadā ir arī metālapstrādē, transportlīdzekļu ražošanā un elektrisko un optisko iekārtu ražošanā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties