Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:113376
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Nerezidentu īpatsvars banku sektorā Latvijā    3
2.  Aktīvu un pasīvu termiņstruktūras analīze banku sektorā    7
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Krīzes apstākļos, kad komercbanku darbība ir apdraudēta, īpaši tāpēc, ka daudzās bankās tika kļūdaini novērtēts riska līmenis, ir būtiski izplānot nākamās darbības, kas tiks viektas pasliktinoties situācijai, nevis konkrētā riska iestāšanās brīdī nepārdomāti pieņemt lēmumu, kas var apdraudēt banku likteni.
Mans mērķis bija analizēt un aplūkot tieši nerezidentu noguldījumus, jo tie ir ļoti būtiski banku darbībā, it sevišķi šajos apstākļos, kad samazinās klientu uzticība bankām. Nerezidentu noguldījumi pēc būtības nav kaut kas slikts, gluži pretēji tie attīsta valsts ekonomiku un banku biznesu, taču bankām iepriekš ir jāveido normāla bilance, lai nerezidentu noguldījumi netiktu finansēti ilgtermiņa mērķiem, jo lielākā daļa nerezidentu noguldījumu ir tieši pieprasījuma un īstermiņa noguldījumi un to aizplūšanas gadījumā, bankai var iestāties bankrots, tāpēc tika izanalizēti atsevišķu banku noguldījumu un kredītu salīdzinājums.
Noguldījumu un kredītu analīzes rezultāti par 5 bankām norāda uz to, ka 4 bankās lieli kredītu apjomi tiek izsniegti ilgtermiņā, savukārt noguldījumi tiek piesaistīti īstermiņā jeb līdz 1 gadam. Tikai 1 bankā - Tirdzniecības bankā, kura darbojas uz nerezidentu noguldījumiem, tos finansējot īstermiņa mērķiem un bankas darbības attīstībai, kas kalpo kā labs piemērs, kam var sekot pārējās bankas. Savukārt kā slikts piemērs kalpo Parex banka, kurai 2007. gadā 70 % veidoja ilgtermiņa kredīti un lieli nerezidentu noguldījumi jeb 65 % no noguldītājiem.
Komercbanku stabilitāte Latvijā ir apdraudēta, kas saistāms ar neapdomīgu riska politikas īstenošanu un pārvaldību pašās bankās, kā rezultātā pasliktinoties ārējiem apstākļiem, tām draud bankrota risks.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties