Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:112030
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sava ikdienā mēs ik uz sola sastopamies ar cilveku tiekšanos pēc varas, prestiža, apkārtējo atzinības, kā arī ar īpašnieciskumu un sāncensību. Tas viss ir normāli un saprotami, bet kāpēc nereti šī kāre pēc varas kļūst nepanesama un citiem traucējoša? Varaskāri raksturo spēcīga vēlme uzkundzēties citiem, noteiktu lomu splēlē uzticība kādai lietai, pienakumam, arī atbildība, taču tie gan nav galvenais virzošais spēks.
Šķiet, ka mūsdienās nav daudz cilvēku, kas atceras un ir piedzīvojuši to, kas aprasktīts Džordža Orvela ‘’Dzīvnieku ferma’’ un Mārtiņa Zīverta ‘’Vara’’ darbos. Pēc manam domām, šajos divos darbos ir aprakstīts ļoti daudz no patiesās dzīves. Lai gan, viss, kas parakstīts šajos darbos, varbūt liek mums saprast, ka, iespējams, dzīve nūsdienās nav tik traģiska, kā lielākā daļa cilvēku to iedomājas. Džordža Orvela darba skaidri iezīmejas autoritārisms, kam raksturīga varas koncentrācija viena cilvēka/ dzīvnieka rokās. Cūkas uzreiz pārņēma vadību fermā, un visi pārejie dzīvnieki piekrita, cuku izveidotajai politikai un viņu uzstādītajiem noteikumiem, prasībām. Pat tad, kad raksturigi autoritārismam, sākās ideju uzpiešana un sodi, dzīvnieki pakļāvas cūkām, jo cerēja, ka nakotne būs labāka. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties