Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111936
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Likumības princips    5
2.  Likuma virsvaldības princips    7
3.  Likumpamatotības princips    12
  Secinājumi un priekšlikumi    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Veicot darbu, autore nonāca pie sekojošiem secinājumiem:
1. Viens no AT patstāvīgajiem principiem ir likumības princips, kas sevī ietver likuma virsvaldības principu un likumpamatotības principu. Likumības princips prasa atbilstību konstitūcijai, vispārējiem tiesību principiem, likumiem un sekundārajai likumdošanai, tiesu lēmumiem.
2. Likuma virsvaldības princips paredz, ka likumi kā augstākā juridiskā spēka akti ir pirmatnējie AT avoti un tiem ir jāregulē svarīgākās sabiedriskās attiecības un jānosaka administratīvi tiesiskās regulēšanas pamati. Pārējie akti ir papildus avoti, kas papildina un konkretizē likumu regulējumu. Šis princips ietver arī likuma atrunas principu, kas attiecas uz publisko pārvaldi, ja tā iejaucas privātpersonas tiesību sfērā un ierobežo tās brīvības vai īpašumu, proti, ja iestāde uzliek privātpersonai pienākumu vai apgrūtinājumu, un likuma prioritātes principu, kas, savukārt, noteic, ka valsts pārvalde ir saistīta ar spēkā esošajām tiesību normām un ka tās pozitīvais pienākums ir rīkoties atbilstoši tām, bet negatīvais – atturēties no rīcības, ar kuru šīs tiesību normas tiktu pārkāptas.
3. Likumpamatotības princips pieprasa, lai visas administratīvo institūciju pilnvaras būtu nostiprinātas likumā. Tāpat šī principa ievērošana ietver arī likuma normu precīzu piemērošanu, kas savukārt, ietver likuma normu interpretāciju to piemērošanas gaitā.

Izstrādājot darbu nonāca pie sekojošiem priekšlikumiem:
1. Grozīt VPIL 10. panta pirmo daļu: „Valsts pārvalde ir pakļauta likumam un tiesībām. Tā darbojas normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros. Valsts pārvalde savas pilnvaras var izmantot tikai atbilstoši pilnvarojuma jēgai un mērķim.” Un izteikt šādā redakcijā: Valsts pārvalde ir pakļauta tiesību normām. Tā darbojas normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros. Valsts pārvalde savas pilnvaras var izmantot tikai atbilstoši pilnvarojuma jēgai un mērķim.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1331895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties