Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111405
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    6
1.  IESKATS BEĶEREJAS UN MAIZES VĒSTURĒ    7
2.  BEĶEREJAS TĒLS    9
4.  KONDITOREJAS UZŅĒMUMA IEKĀRTOŠANAS PAMATPRINCIPI    14
4.1.  Dizaina izstrāde    14
4.2.  Ergonomika    15
4.3.  Krāsu izvēle    16
4.4.  Apgaismojuma risinājumi    21
4.5.  Apdares materiālu izvēle    25
4.5.1.  Grīdas    25
4.5.2.  Griesti    26
4.5.3.  Sienas    27
4.6.  Higiēnas prasības sabiedriskās ēdināšanas telpās    28
5.  KONDITOREJAS UZŅĒMUMA INTERJERA ANALĪZE    31
5.1.  „Mārtiņa beķereja”    31
5.2.  „Kūkotava”    32
5.3.  „Cafe Boulangeri Bonjur”    33
5.4.  „Ciemakukulis”    34
5.5.  „Cadets de Gascogne”    35
5.6.  „Kūkdari”    36
5.7.  „Vecrīga”    37
5.8.  „Gustava beķereja”    38
5.9.  „Junge.lv”    39
5.10.  Pasaules pārsteidzošākās konditorejas    40
6.  SECINĀJUMI UN NOBEIGUMS    41
7.  KONDITOREJAS UZŅĒMUMA INTERJERA DIZAINA PROJEKTS    44
7.1.  Projekta apraksts    45
7.2.  Projekta izmaksu apraksts    46
8.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    48
9.  PIELIKUMS    50
10.  PRAKTISKĀS DAĻAS VIZUĀLAIS MATERIĀLS    60
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Konditoreja nodarbojas ar maizes izstrādājumu cepšanu un realizāciju. Konditorejas izstrādājumos tiek izmantotas dažādas izejvielas kā cukurs, milti, olas un piens, dažiem produktiem pievieno medu, augļus, riekstus, kakao un alkoholiskos dzērienus. Produktu klāstā ietilpst maize, kūkas, smalkmaizītes un pīrādziņi. Konditorejās bieži tirgo arī kafiju un tēju cilvēkiem, kas produkciju vēlas baudīt uz vietas.
Konditorejas pie mūsdienu ekonomikas ir izdevīgs bizness un to apzinās arvien vairāk uzņēmēju, tāpēc konditoreju skaits krasi palielinās. Tā kā konditoreju skaits ir tik liels cilvēki kļūst izvēlīgāki un konditoreju neizvētās vairs tikai pēc produkta kvalitātes, bet arī pēc interjera un atmosfēras. Šī iemesla dēļ ir vajadzīgs pētījums par esošo situāciju, tās plusiem un mīnusiem un iespējamiem uzlabojumiem.
Teorētiskajā daļā tiek izpētīta beķerejas un maizes vēsture, beķerejas tēls filmās, multiplikācijas filmās, tautasdziesmās, ticējumos un parunās, kā arī tiek pētīti veiksmīga konditorejas uzņēmuma interjera dizaina veidošanas pamatprincipi.
Darba pētnieciskajā daļā tiek analizēti un salīdzināti populārāko beķereju interjeru dizaini Rīgā un citur pasaulē. Tiek novērots ar ko atšķiras konditoreju dizains Rīgā savā starpā un kā atšķiras no ārzemju konditoreju interjera dizainiem.
Praktiskajā daļā tiek veidots konditorejas un eko veikala interjers Rīga, Alīses ielā 5. Darba metodes ir novērošana, intervija, teorētiskās literatūras un pētījumam saistošu avotu analīze, projekta izstrāde programmā ArchiCAD un Artlantis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties