Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111208
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    5
  Ievads    7
1.  Latvijas Bankas kā Latvijas neatkarīgas centrālās bankas nodibināšana    8
4.  Latvijas komercbanku attīstība    13
5.  Citu valstu tehniskā palīdzība Latvijas banku sistēmas pilnveidošanā    15
6.  Pārmaiņu procesi banku sektorā    16
  Secinājumi    20
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    21
Darba fragmentsAizvērt

Lai pilnībā izprastu banku sistēmas izveidošanos un attīstību Latvijā pēc 1990.gada 4.maija Deklarācijas par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, nepieciešams īss ieskats banku sistēmā, kāda tā pastāvēja pagājušā gadsimta 80.gados PSRS un Latvijas PSR (LPSR) kā tās sastāvdaļā, un kas zināmā mērā bija bāze tai banku sistēmai, kāda tika izveidota 90.gadu sākumā, attīstījās un arī šobrīd pastāv Latvijas Republikā.
PSRS teritorijā 80.gadu beigās un pat vēl 90.gadu sākumā pastāvēja PSRS Valsts banka (Gosbank SSSR) kā vienotais PSRS kreditēšanas, norēķinu, kases un naudas emisijas centrs un valsts vienotas naudas un kredītsistēmas politikas regulēšanas institūcija. Tās pakļautībā PSRS darbojās arī specializētās bankas - Agrorūpnieciskā banka (Agroprombank SSSR), Rūpniecības un celtniecības banka (Promstroibank SSSR), Komunālās un sociālās attīstības banka (Žiļsocbank SSSR), Ārējo ekonomisko sakaru banka (Vņešekonobank SSSR) un Krājbanka (Sberegateļnijbank SSSR) ar diezgan plašo krājkasu tīklu. Latvijas PSR 1990.gada 1.janvārī darbojās PSRS Valsts bankas Latvijas Republikāniskā banka, kura pastāvēja līdz pat 1991.gada beigām, un minētās PSRS pakļautības bankas kā LPSR nodaļas. Jāatzīmē, ka sākot ar 1988.gadu PSRS sāka veidoties arī kooperatīvo banku un komercbanku sistēma.
Latvijā pirmās divas komercbankas tika nodibinātas 1988.gadā – Rīgas starpreģionālā banka Baltija (vēlāk - Banka Baltija) un Inovācijas banka (vēlāk - Latvijas rekonstrukcijas un attīstības banka). Tas bija sākums straujai komercbanku tīkla izveidei nākamajos gados, jo gan PSRS un arī LPSR bija sākušies aktīvi reorganizācijas procesi gan politikā, gan tautsaimniecībā. Pirmajām divām komercbankām 1989.gadā pievienojās vēl četras – Rīgas komercbanka, Simkas (vēlāk - Kredo banka), Rīga-banka (vēlāk - Trasta komercbanka) un Zemes banka.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1242327
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties