Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111144
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Mērķu modeļa apraksts    4
  Biznesa procesu modeļa apraksts    8
  Konceptu modeļa apraksts    16
  Aktieru un resursu modeļa apraksts    21
  Tehnisko komponentu un prasību modeļa apraksts    26
  Darba realizācijas process    33
  Secinājumi    35
  Izmantotā literatūra    36
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Darba galvenais mērķis bija izstrādāt jauna telekomunikāciju operatora uzņēmuma modeli, lai sekmīgi iekļautos Latvijas mobilo operatoru tirgū. Šāds darba mērķis tika izvēlēts tādēļ, ka uzskatām, ka esošie mobilo pakalpojumu operatori nesniedz pietiekoši kvalitatīvus, lētus, tehnoloģiski attīstītus mobilos sakarus.
Lai šādu modeli izveidotu, mums bija nepieciešams daudz laika, informācijas un kopīgs darbs. Modelī centāmies atspoguļot visu informāciju, kas saistīta ar konkrēto uzņēmumu, kā uzņēmuma galvenos mērķus, tā arī centāmies identificēt visus draudus, kas varētu apdraudēt mūsu mērķu veiksmīgu sasniegšanu, jo pat viena nepamanīta problēma var novest pie visa projekta neveiksmes.
Darbā pats sarežģītākais bija modelēšanas uzsākšana, jo iepriekš nebijām neko līdzīgu veikuši. Sākām ar galveno mērķu identificēšanu un to sarakstīšanu uz papīra lapiņām, kuras tika piestiprinātas pie plēves. Sākotnēji likās, ka šādas plēves un lapiņu izmantošana ir neērta, nevajadzīga un ir liekas naudas izšķiešana, taču vēlāk, kad modelis kļuva aizvien lielāks, sapratām, ka šādā veidā modelējot ir viegli ieviest tajā korekcijas, tas ir pārskatāms un labi uztverams. Kopā šādi tika izstrādāti 6 modeļi (mērķu, procesu, konceptu, aktieru un resursu, tehnisko komponenšu un biznesa likumu). Vissarežģītāk no šiem modeļiem bija izstrādāt konceptu modeli un procesu modeli, jo tie ir sarežģītākie un apjomīgākie. Grūtības bieži sagādāja arī domstarpības grupas locekļu vidū par dažādiem jautājumiem un procesiem, kas saistīti ar mobilā operatora darbību un ieviešanas soļiem, šādos gadījumos problēmjautājums tika vispusīgi analizēts, tajā iesaistoties katram grupas dalībniekam ar saviem argumentiem, un rezultātā vienojāmies par labāko iespējamo problēmas risinājumu.
Šī darba rezultātā esam izstrādājuši vienas sistēmas modeli, esam apguvuši EKD modelēšanas metodi un principus. Esam sapratuši to, ka, lai izstrādātu reālas sistēmas modeli, ir ļoti labi jāpārzina sistēma, ar kuru darbojamies (vai ir jābūt vismaz vienai personai, kas ir šīs sistēmas eksperts). Darba izstrādes laikā iegūtās iemaņas noderēs līdzīgos modelēšanas projektos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229941
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties