Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:110330
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dators ir iekārta, kas uzkrāj un apstrādā datus pēc iepriekš definētas procedūras. Datori ir konstruēti no komponentiem, kas veic vienkāršas, iepriekš noteiktas darbības. Pareizi sakonfigurēts dators spēj atrisināt problēmu vai prognozēt kādas sistēmas uzvedību.
Datoru vēsture
Bija laiks, kad datori nebija vis tās mazās kastītes mums uz un zem galda, un nebija arī tādi kā lielie superdatori ar daudziem tūkstošiem un miljoniem tranzistoru procesoros. Bija laiks, kad datori aizņēma lielas telpas, tajos bija daudz vadu un radio lampu, un bieži vien nebija nekādu ekrānu. Taču tieši šie monstri bija pamatā tam, kas ir tagad. Palūkosimies uz šiem vēstures lieciniekiem no pagājušā gadsimta 40.gadiem līdz mūsdienām.
1944. gadā šo datoru radīja leģendārais vācu inženieris Konrāds Cuze, kas bija pirmā programmējamā automātiskā skaitļošanas mašīna pasaulē. Kā atmiņa darbojās 64-32 bitu reģistri, kas atbilst 256 baitu atmiņai. Viena saskaitīšanas operācija tika izpildīta 0,4 sekundēs.
1944. gadā pirmās divas Kolosu iekārtas Mark1 un Mark2 tikai izmantotas Otrā pasaules kara laikā, lai britu kriptogrāfi uzlauztu vācu vērmahta šifrētos ziņojumus. Mašīna apstrādāja 5000 simbolus sekundē. Līdz pat 1970. gadiem šo datoru eksistence bija liels noslēpums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties