Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:109793
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Par muzeju   
2.  Muzeja vēsture   
3.  Muzeja plāns un ekspozīcija   
4.  Pedagoģiskās programmas   
5.  Izstādes   
  Ģ. Muižnieks –„Salut!”   
  A. Stakle – „Nekā personīga”   
  Naivinisma mākslas izstāde   
Darba fragmentsAizvērt

Pablo Pikaso ir teicis: „Mākslas mērķis ir noskalot no mūsu dvēselēm ikdienas dzīves putekļus.” Māksla ir garīga bauda un tieši tādēļ, lai apvienotu patīkamo ar lietderīgo, mēs izvēlējāmies projektu veidot par Latvijas nacionālo mākslas muzeju. Lai redzētu un uzzinātu ko vairāk, mēs sarunājām ar muzeja darbiniekiem nelielu ekskursiju, kuras laikā mums pastāstīja par muzeju, tā ekspozīciju, pagātni, tagadni un nākotni.
Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (turpmāk tekstā - LNMM) ir lielākā nacionālās mākslas krātuve Latvijā. Muzeja mērķis ir bagātināt sabiedrību ar mākslas vērtībām un sniegt plašāku ieskatu kultūras un mākslas attīstības gaitā. Muzejs regulāri rīko izstādes, piedalās dažādos projektos un organizē mākslas un kultūras pasākumus. Paralēli tam visam LNMM veic arī izglītojošo darbu, par kuru sīkāk lasiet nodaļā „Pedagoģiskās programmas”.

LNMM atrodas divās vēsturiski nozīmīgās Rīgas celtnēs. Galvenā muzeja ēka, kura 2005. gadā svinēja savu 100 gadadienu, atrodas Kr.Valdemāra ielā 10a. Pamata krājumu veido glezniecības, grafikas un tēlniecības kolekcijas, kopumā vairāk kā 52000 mākslas darbi, kuri atspoguļo mākslas attīstību Baltijā un Latvijā no 18. gs. vidus līdz 20. gs. 1. pusei. Ekspozīcijā sastopamas arī šī paša laika posma krievu mākslas epizodes.

Otra muzejam piederošā ēka ir izstāžu zāle Arsenāls, kas atrodas Vecrīgā, Torņa ielā 1. Kādreizējā muitas noliktavas ēka nu ir kļuvusi par mākslas darbu krātuvi. Tajā atrodami ievērojamāko Latvijas mākslinieku darbi no 20. gs. 2. puses līdz pat mūsdienām. Arsenāla izstāžu zālēs regulāri tiek rīkotas jaunas izstādes, organizēti kultūras pasākumi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties