Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:109627
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tādā veidā sabiedrība, caur pūļa stadiju, ar prasmīgu vadoņu palīdzību var transformēties atpakaļ labākā, augstākā un kvalitatīvākā sabiedrībā. Arī Gabriels Tarda ir norādījis, ka šādā veidā realizējas sabiedrības attīstības process. Šajā pārtapšanas posmā savu vietu arī atrod masu mediji, jo mehānisms, kas veido vadoņa ietekmi uz pūli, ir imitācija kā iedvesmošanas veids. Imitēto iedvesmošanu Tarda iedomājas nevis kā viena cilvēka tiešu iedvesmu uz otru, bet kā iedvesmošanu caur „starpnieku”. Par starpnieku imitētajā iedvesmošanā kļūst prese, mūsdienās - radio, televīzija un internets.
Noslēgumā jāsaka, ka saredzu atšķirību starp šīm trīs indivīdu organizācijas formām, turklāt novēroju arī to saistību. Mēģinot atrast šo konceptu skaidrojumu nonācu arī pie tālāka sprieduma par masu mediju nepieciešamību – masu mediji ir kontroles mehānisms. Atliek vien šķetināt kā mērķa labad tie strādā. Vai masu mediji būtu saucami par visas cilvēces manipulējošo ļaunumu? Iespējams, ka pirms interneta laikmetā tā varētu arī teikt, taču šobrīd, kad internets ir pieejams visiem un visur, indivīdi ir guvuši iespēju veidot savu dienaskārtību atbilstoši saviem uzskatiem un pārliecību nevis kāda diktētajām paradigmām. Atliek vien noskaidrot vai katram konkrētajam indivīdam ir vēlēšanās būt atsevišķai vienībai ar savu pārliecību pret lielo haotisko masu. Varbūt dažreiz vienkāršāk ir peldēt pa straumi un baudīt kolektīvo labumu, kas ir masu pozitīvā puse.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247986
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties