Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:109171
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Iesākumā piedāvāju vārdu skaidrojumu.
Eksistenciālisms – filozofijas virziens, kas galveno uzmanību veltī tam, kā cilvēks kaut ko izlemj pasaulē, kura nav ar prātu izprotama; pievēršas tādām problēmām ka cilvēka eksistences jēga, viņa attiecības ar dzīvi un nāvi, gribas brīvība un determisms u.c. (Autoru kolektīvs (2008) „Svešvārdu vārdnīca”, 213. lpp.; Rīga: Avots).
Fenomenoloģija – 1. filoz. Mācība par apziņā tvertajām parādībām (..) 3. E. Huserla (1859 – 1938) un viņa skolnieku izstrādātais filozofijas virziens, kurš fenomenu traktē kā kaut ko tādu, kas apziņā (sajūtās, uztvērumos un vispār pieredzējumos) atklāj pats sevi, un par savu uzdevumu uzskata fenomenu „attīrīšanu” no dažādiem uzslāņojumiem (iztulkojumiem, skaidrojumiem, vispārinājumiem utt.) (Autoru kolektīvs (2008) „Svešvārdu vārdnīca”, 251. lpp.; Rīga: Avots).
Fenomens – 1. filoz. Lieta (priekšmets, būtne, īpašība, stāvoklis, attieksme, notikums utt.), kāda tā parādās mūsu sajūtās un uztvērumos (Autoru kolektīvs (2008) „Svešvārdu vārdnīca”, 251. lpp.; Rīga: Avots).
Eksistenciālā fenomenoloģija jeb eksistenciālisms radies 20. gadsimta sākumā – pirms Pirmā pasaules kara, taču tā aizsākumi meklējami jau 19. gadsimta filozofijā tādu autoru darbos kā Frīdrihs Nīče (Friedrich Wilhelm Nietzsche), Edmunds Huserls (Edmund Husserl), Serēns Kirkegors (Søren Kierkegaard) u.c. (Kursīte, J., 2002, 128 – 129).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122597
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties