Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:108049
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Narkotiku dēļ cieš viss organisms
Pirmkārt sakaujas smadzenes. Smadzeņu krātiņi nomirst. Cilvēks top nespējīgs iegaumēt informāciju, top aizmāršīgs, nevar skaidri noformulēt savējās domas. Narkomāniem bieži notiek halucinācijas, tie redz priekšmetus, kurus vairāk ne redz neviens. Narkotikas pārkāpj gremošanas procesu un olbaltuma izstrādi aknās, tādēļ pēc neilga laika narkomāni vājē, pazaudē zobus un matus, ātri noveco. Parasti no narkomāniem pamatojas nepatīkama smaka. Tas notiek tādēļ, ka tiek izjaukts zarnu traktu trakta darbs. Postošā iedarbība narkotikas izrāda uz elpošanas organisma sistēmu. Narkomāna plaušas iekrājas slapjums, glumeklis, dubļi, strutas, putekļi no gaisa. Slapjums sadalās, mikrobi savairojas. Elpošanas apstādinašana notiek pie pārdozē. Cilvēks, noslāpstot, nomirst drausmīgi муках. Bieži no pārdozē seja pēc nāves paliek drausmīgs. Zili seja un iepleš atvērtā mute.
Kas draud, lietojot narkotikas?
1. Narkotiku pārdozēšana, jo negribot jeb kļūdoties var paņemt lielāku devu, kas var izraisīt smagu organisma intoksikāciju vai pat nāvi.
2. Neprognozējama reakcija uz lietoto narkotisko vielu. Nekad iepriekš nevar paredzēt cilvēka reakciju. Nevar zināt, cik stipra ir nopirktā narkotika. Reizēm narkotika ir pārāk tīra, un tāpēc tiek ieņemta pārāk liela deva. Narkotiku darbība atkarīga arī no garastāvokļa un organisma īpatnībām.
3. Narkotiku sajaukšana var radīt neaprēķināmu efektu. Labāk lietot viena veida narkotiskās vielas, nekā tas kombinēt. Nekādā gadījumā narkotikas nedrīkst lietot ar alkoholu, jo tam var sekot letāls iznākums.
4. Inficēšanā ar HIV vai hepatīta C vīrusu. Cilvēka imūndeficīta vīruss izraisa AIDS, kas skar visu organismu, un ir pagaidām neizārstējama slimība. Arī vīrusa C hepatīts ir neizārstējama slimība, kas bojā aknu audus un veicina aknu vēža attīstību.
5. Likuma pārkāpums. Pērkot, pārdodot vai lietojot neatļautās narkotiskās vielas, tiek pārkāpts likums, ko soda pēc kriminālkodeksa noteikumiem. Bez tam narkotiku lietošana ir dārgs prieks, kas cilvēkus bieži mudina uz zādzībām un laupīšanām, kas tiek veiktas abstinences dēļ.
6. Un, protams, atkārība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties