Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:107786
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Agrīnās renesanses laiks iezīmēja jaunu pavērsienu literatūrā un mākslā. Liela nozīme bija pirmajām universitātēm, kas bija izglītības un zinātnes centri. Universitātes tiecās būt patstāvīgas un atbrīvoties no katoliskās baznīcas aizbildnieciskās kontroles. Viduslaiku attieksme pret pasauli tika aizvietota ar individuālu pieeju visu problēmu risinājumā. Akcents tika likts vairs nevis uz Dievu, bet uz cilvēku.
Renesanses attīstības visaugstākā virsotne bija 16.gadsimta pirmā trešdaļa – Dižrenesanse. Šajā laikā darbojas daudz izcilu mākslinieku, no kuriem par ģeniāliem dēvēju trīs Leonardo da Vinči, Mikelandželo Buonaroti un Rafaelu Santi.
Leonardo da Vinči dzimis Itālijā 1452.gadā, bet miris 1519.gadā Viņu bieži dēvēja par “universālu cilvēku”. Viņš bija lietpratējs daudzās jomās. Viņš bija ne tikai gleznotājs, bet arī izcili labi pārzināja anatomiju, arhitektūru, astronomiju, botāniku un citas zinātnes. Leonardo tālu apsteidza savu laiku, viņš konstruēja vairākas neparastas mašīnas, arī tanku, izpletni un lidmašīnu. Leonardo veicis teorētiskos pētījumus visdažādākajās jomās: mehānikā, hidroloģijā, kartogrāfijā, ģeoloģijā, optikā, bioloģijā, fortifikācijā un mašīnu būvniecībā. Leonardo norāda, ka viņš ir cilvēks bez grāmatu izglītības. Viņš uzskata, ka darbība ir jāuzsāk ar pieredzi, bet ne ar seno autoru studijām. Pats viņš sevi devēja par “pieredzes skolnieku”. Īpaši Leonardo vēršas pret mūkiem un garīdzniekiem, kurus viņš nosauc par meļiem, jo viņi tirgojas ar to kas viņiem nepieder (paradīzi). Viņš uzskata, ka visa viņu darbība ir lieka un nevajadzīga.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129128
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties