Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:107263
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tetovēšanas vēsture    4
  Kāpēc tetovēties?    6
  Ļaunā māksla    6
  Tetovējumu stili    7
  Polinēziešu un maoru raksti    7
  Haidu cilts raksti    7
  Ķeltu tetovēšanas stils    8
  Japāņu tetovēšanas stils    8
  Kibernētiskais tetovēšanas stils    9
  Japāņu kanji un ķīniešu hieroglifi    9
  Kosmētiskie tetovējumi    10
  Tetovējumu nedrīkst veikt    10
  Noņemšana    11
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra un avoti    14
  Pielikums    15
Darba fragmentsAizvērt

Tetovējums ir zīmējums, kuru uztetovē uz cilvēka ādas. Tas ir viens no populārākajiem ķermeņa modifikācijas veidiem. Tetovējums nozīmē pigmenta ievadīšanu vienu milimetru zem ādas ar speciālu, tam paredzētu ierīci - tetovēšanas mašīnīti.
Tetovēšanas māksla ir pazīstama jau daudzus tūkstošus gadu. Tetovējumi rotāja Ēģiptes mūmijas, Polinēzijas cilšu vadoņus, maoru karotājus un karaļus no Āfrikas līdz pat Anglijai. Cilvēki nēsājuši tetovējumus gandrīz tikpat ilgi, cik ilgi pastāv cilvēce, un tetovēšanai bijuši visdažādākie iemesli. Taču mūsdienās tetovējumi ir populārāki nekā jebkad agrāk- neskaitāmas filmzvaigznes, mūziķi un sportisti, kā arī modernas sievietes iecienījušas sevi izrotāt ar tetovējumiem.
Tetovēšanas tradīcija, t.i., zīmējumu un ornamentu veidošana uz cilvēka ķermeņa, caurdurot ādu un ievadot krāsu tajā, radās ilgi pirms arhitektūras, mūzikas un, vēl jo vairāk, modes.
Vissenākais līdz šim atklātais tetovētais cilvēks ir dzīvojis bronzas laikmetā ap 3300.gadu pirms Kr. Šī vīra, ko dēvē par Otzi- tā Alpu reģiona vārdā, kurā viņu atrada,- ādu bija neskartu saglabājis ledus slānis, un uz tās ir redzami tumši zili tetovējumi- paralēlas līnijas un krusts. Ir atrasti arī Sibīrijas dzelzs laikmeta (600-200 pr.Kr.) karotāji, kuru ķermeņi bija klāti ar sarežģītiem dzīvnieku attēliem; ir pierādīts, ka tetovējumi bijuši populāri eskimosu un indiāņu ciltīs, senās Eiropas un Dienvidamerikas kultūrās. Iespējams, ka Ķīnā un Japānā tetovēšanai ir pat vēl senāka vēsture- pastāv atsevišķas liecības, ka tā eksistējusi jau 5000- 10 000 gadu pr.Kr., turklāt tetovēšana pastāvējusi arī paleolīta laika Eiropā (38 000-10 000 pr.Kr.). Diez vai alu cilvēki sev ietetovēja tādus uzrakstus kā „Es ♥ mamutus”, bet tetovēšana pilnīgi noteikti ir sena prakse, kas tādā vai citā veidā ir pastāvējusi gandrīz tikpat ilgi, cik ilgi pastāvējusi pati cilvēce.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties