Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:104465
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Svīšanas būtība    4
2.  Pirmie dezodoranti    5
3.  Dezodoranti un antiperspiranti    5
4.  Kaitīgas vielas pretsviedru līdzekļos    6
  Literatūras apskats    11
Darba fragmentsAizvērt

Ikdienā mēs izmantojam pretsviedru līdzekļus, lai novērstu nejauko smaku, ko rada baktērijas, kas sviedros sāk strauji vairoties. Vienalga, kuru no nespecializētā veikalā pirktajiem dezodorantiem mēs izvēlētos, varam būt pilnīgi droši, ka katru dienu tiek ierīvēts padusēs kaitīgo ķīmisko vielu kokteilis, kas var izraisīt garīgo spēju samazināšanos, migrēnu un krūts vēzi. Tas tāpēc, ka parastie dezodoranti un antiperspiranti satur neirotiskus šķīdinātājus, toksiskus metālus un tā savienojumus, kā arī citas potenciālās kaitīgās vielas.

Lai izvēlētos pēc iespējas mazāk kaitīgu veselībai pretsviedru līdzekli, ir svarīgi iepazīties un izprast tā ķīmisko sastāvu, kā arī, svarīgi ir izzināt svīšanas būtību.

Svīšanu nodrošina miljoniem pa visu ķermeni izkaisītu sviedru dziedzerīšu. Sviedri nesmird, nejauko smaku rada baktērijas. Vieniem svīšana notiek mierīgi, izdalot caur sviedru dziedzeriem aptuveni litru šķidruma dienā, citi dažādu apstākļu vai arī ģenētiskas iedzimtības dēļ svīst intensīvāk. Fiziskā piepūle un psiholoģiskie pārdzīvojumi svīšanu veicina, to būtiski maina arī slimības, piemēram, diabēts, paaugstināts asinsspiediens vai vairogdziedzeru darbības traucējumi. Svīšana mazinās, kad tiek izārstētas šīs kaites. Citos gadījumos vispirms jāizmēģina pārbaudīti pretsviedru līdzekļi: duša katru rītu vai vakaru, regulāra pirts, salvijas tēja, paduses un pēdas ierīvēt ar citronu [1].
Sviedru dziedzeri ir divējādi- ekrīnie un apokrīnie. Ekrīnos stimulē siltums, tie palīdz atdzesēt organismu. Apokrīnos stimulē emocijas, tie izraisa bagātīgu svīšanu samulsuma gadījumos (melu detektori). Apokrīnie visvairāk atrodas uz plaukstām un pēdām, bet ekrīnie- visur citur. Padusēs atrodas abi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties