Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:104274
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Marija Kallasa ir dzimusi 1923.gadā Grieķijā, mirusi 1977.gada 20. septembrī. Viņa bija izcila operdziedātāja. Viņas karjeras virsotnes bija Itālijas operteātra La Scala prīma, viņa bija izcilākais sava laika kultūrsoprāns, viņa ieņēma vadošās lomas Valūrā, Traviatā, Mēdejā, Normē, Toskā daudzos opernamos, tostarp Koventgārdenā Anglijā un Metropolitēnā Amerikā.
Marijai vajadzēja piedzimt Grieķijā, tašu viņas tēvs Jorgs 4 mēnešus pirms meitas piedzimšanas pēkšņi nolēma ar ģimeni pārcelties uz Ameriku, savu sievu Evangeliju par to informējot tikai dienu pirms izbraukšanas.
Sesīlija Anna Marija piedzima Kalogeropulu ģimenē. Tajā jau bija viena meita (Džekija, kas bija skaista, komunikabla un prata ātri kļūt par visu mīluli), un ģimene joprojām sēroja pēc mazā Bazila, kas bija miris trīs gadu vecumā no tīfa. Marijas māte tik ļoti bija ilgojusies pēc zēna , kurš aizvietotu mirušo dēlu, ka aiz dusmām pēc dzemdībām 4 dienas nelikās par jaundzimušo meitenīti ne zinis, pat nepieejot viņas gultiņai. Iespējams, tas arī bija pamatā Marijas ārkārtīgi spēcīgajai nepilnvērtības apziņai, kas visu mūžu ietekmēja visu, ko viņa darīja, un galu galā noveda pie sabrukuma.
Meklējot mierinājumu un vecāku mīlestības aizvietotāju, Marija atklāja ēdienu, kas kļuva par viņas kaislību. Drīz vien jau tā pārliku neizskatīgais bērns, kurš nēsāja biezas brilles, ali cīnītos ar tuvredzību, kļuva par resnīti. Otrs Marijas mierinājums bija klasiskā mūzika, ko viņa atklāja neraksturīgi agri – jau trīs gadu vecumā. Piecu gadu vecumā viņa labi spēlēja klavieres, bet 11 gados ieguva otro vietu kādā dziedāšanas konkursā. Māte beidzot viņai izteica uzslavu. Līdz ar to tika ielikts vēl viens Marijas mūža stūrakmens – viņa pati vēlāk atzina, ka ģimenē jutusies mīlēta tikai tajos brīžos, kad dziedājusi, un šī sajūta neatkāpās arī vēlākos gados. Veselība Marijai nebija tā stiprākā, kopš viņa 6 gadu vecumā bija pakļuvusi zem mašīnas, kas meiteni bija vilkusi pa asfaltu veselu kvartālu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties