Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103831
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Starptautiskā Valūtas Fonda būtība, mērķi    4
2.  Starptautiskā Valūtas fonda struktūra    5
3.  Starptautiskā Valūtas fonda darbības principi    7
4.  Starptautiskā Valūtas fonda sadarbība ar Latviju    9
  Izmantotā literatūra un informācijas avoti    12
Darba fragmentsAizvērt

Kopš iestāšanās SVF Latvija ir parakstījusi vairākus starptautiskos memorandus - rezerves vienošanās (Stand-by Arrangements, SBA). SVF un Latvijas valdības sadarbība ekonomiskās politikas programmu ietvaros liek uzsvaru uz makroekonomiskajiem jautājumiem - fiskālo, monetāro, valūtas kursa un tirdzniecības politiku, kuru mērķis ir veicināt spēcīgu tautsaimniecības izaugsmi, panākt zemu inflācijas līmeni un labvēlīgu maksājumu bilanci. Vadlīnijas minēto mērķu sasniegšanai tika apkopotas Ekonomiskās politikas memorandā, kuru paraksta Latvijas valdība un Latvijas Banka. Parasti, ja ar SVF ir noslēgts memorands, SVF misija valsti apmeklē divas reizes gadā (pavasarī un rudenī), lai pārskatītu memorandā noteikto kritēriju izpildi.
2012. gada 20. decembrī, Valsts kase atmaksāja visu Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) aizdevuma atlikušo pamatsummu 493,3 miljonu latu apmērā. Pirmstermiņa aizdevuma atmaksai tika izmantota daļa no obligāciju emisijā iegūtajiem resursiem 1,25 miljarda ASV dolāru (678,8 miljonu latu) apmērā, kurus Valsts kase saņēma 12. decembrī. Tādējādi valsts ir nokārtojusi visas saistības ar SVF. 5. decembrī Latvija sekmīgi emitēja septiņu gadu obligācijas 1,25 miljardu ASV dolāru (678,8 miljonu latu) apmērā ar fiksēto procentu (kupona) likmi 2,750% gadā (ienesīgums 2,889%), kas ir vēsturiski zemākā vērtspapīru procentu likme kopš Latvija veic publiskus aizņēmumus starptautiskajos finanšu tirgos.
SVF tehniskā palīdzība
SVF ir sniedzis Latvijai tehnisko palīdzību vairākās jomās, t.sk. valsts izdevumu, nodokļu un muitas, banku uzraudzības, monetārās politikas un centrālās bankas organizācijas, maksājumu bilances, naudas un banku, kā arī reālā sektora statistikas jomā.
SVF institūts ir apmācījis vairāk nekā 20 Latvijas pārstāvju tādās jomās kā finanšu programmēšana un politika, ārējā sektora politika, valsts finanses, naudas un banku statistika. Vairāk nekā 100 Latvijas pārstāvju ir apmeklējuši kursus un seminārus Apvienotajā Vīnes institūtā (Joint Vienna Institute), izmantojot iespēju mācīties tādās jomās kā makroekonomiskā analīze un politika, centrālās bankas grāmatvedība, valsts finanses, nodokļu politikas administrēšana un reforma, fiskālās politikas vadība, kā arī statistika.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties