Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103743
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīzes teorētiskie aspekti    2
1.1.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīzes būtība un nozīme   
1.2.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīzes informatīvā bāze   
1.3.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīzes veidi un metodes   
1.4.  Rādītāju sistēma, kas raksturo uzņēmuma finansiālo stāvokli   
2.  Uzņēmuma izmaksas, to būtība, klasifikācija un optimizācija   
2.1.  Izmaksu jēdziens, raksturojums un būtība   
2.2.  Izmaksu klasifikācija   
2.3.  Izmaksu optimizācija   
  Secinājumi   
  Priekšlikumi   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Finansu rādītāji būtībā atspoguļo uzņēmuma darbību. Tie ir arī kā brīdinājuma signāls, kas atklāj nepilnības, problēmas uzņēmuma darbībā un norāda to cēloņus.
2. Finansu analīzes uzdevums ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti pārskata periodā un uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus esošajā un nākamajā periodā. Tā ir jāveic mērķtiecīgi, lai izzinātu uzņēmuma iespējas un rezerves, kuras nodrošinātu esošo resursu optimālu izmantošanu.
3. Gan bilance, gan peļņas vai zaudējumu pārskats ir datu kopsavilkums. Piemēram, peļņas vai zaudējumu aprēķins rāda, kādi ir uzņēmuma ienākumi un izdevumi no saimnieciskās darbības noteiktā laika periodā.
4. Naudas līdzekļu plūsmas pārskats sniedz informāciju, kas nepieciešama lēmumu pieņemšanai. Pārskats par līdzekļu avotiem un izmantošanu sasaista peļņu un likviditāti, parādot, kur uzņēmums ir ņēmis nepieciešamos resursus, kā arī kā tie ir tikuši izmantoti gada laikā
5. Finansu analīze ir jāveic gan ilgtermiņā (vairākiem gadiem), gan arī īstermiņā (mēnešiem un ceturkšņiem). Tā atklāj uzņēmuma stiprās un vājās puses.
6. Izmaksas iedalās daudz un dažādās kategorijās, kas atšķirsies katram uzņēmumam no tā darbības veida. Gandrīz visas izmaksas ir sastopamas ražošanas uzņēmumos. Tā kā katrs uzņēmums ir citādāks, vienāda klasifikācija nevar tikt pielietota.
7. Izmaksas var tikt klasificētas pēc izmaksām pašizmaksas noteikšanai, izmaksas lēmumu pieņemšanai, izmaksas kontrolei un plānošanai u.c.
8. Ja izmaksas tiek klasificētas konkrētā uzņēmumā, tad tās ir vieglāk pārskatīt un plānot turpmāko budžetu, kā arī nepieciešamības gadījumā veikt izmaksu optimizāciju, kas ir nepieciešama uzņēmuma turpmākās darbības nodrošināšanai, sevišķi ja ir grūtības konkurēt tirgū.
9. Pēc autores domām, izmaksu optimizācijā ir svarīgi pārzināt, kur tiek noņemti līdzekļi, samazināti patreizējie izdevumi, bet saglabājot esošo pakalpojumu sniegšanas, vai ražošanas līmeni, un, kur tie turpmāk tiks investēti lai paaugstinātu biznesa efektivitāti.
10. Darbinieku atlaišana bieži vien tiek izmantota, lai samazinātu izmaksas, bet šāda rīcība, ja darbinieks ir viens no svarīgākajiem uzņēmuma darbības līdzekļiem, varētu izmaksas nevis samazināt, bet palielināt, jo ja atlaistā darbinieka vietā ir jāpieņem jauns, tad tas rada uzņēmumam jaunas izmaksas nepieciešamo apmācību un zemās produktivitātes dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330744
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties