Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102696
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Referāta darba tēma „Kredītprocentu un depozītu procentu dinamika Latvijā laika posmā no 2004. gada janvāra līdz 2009. gada martam.” Tēmas izvēli galvenokārt ietekmēja tās problēmas aktualitāte. Kā arī interese par to, kā mainās Latvijā kredītprocenti un depozīta procenti. Kā arī mūsdienās arvien vairāk tiek ņemti kredīti. Kredīts dod iespēju savlaicīgi un pilnīgi apmierināt uzņēmumu vajadzības pēc naudas līdzekļiem dažādos laika posmos, efektīvi izmantot naudas resursus tautsaimniecībā. Savukārt kredītu piešķiršanas pamatmērķis ir gūt peļņu no šiem darījumiem.
Kredītprocentu un depozītprocentu mainīgums pēdējo gadu laikā ir bijis samērā svārstīgs. Tādēļ svarīgi būtu uzzināt iemeslus šo procentu kāpšanai vai krišanai, jo procentu likmju struktūra savā ziņā nodrošina mums vērtīgu informāciju par valsts ekonomiku kopumā.
Mērķis ir izpētīt, kā mainās kredītprocenti un depozīta procenti Latvijā, kas to ietekmē.
Darba veikšanai, kā informācijas avoti tika izmantoti laikraksti, statistisko datu analīzes un grāmatu analīzes.
Mūsdienu tirgus ekonomika nav iedomājama bez plašām kredītattiecībām. Pateicoties tām, rodas labvēlīgas iespējas kapitāla pārplūdei no mazāk ienesīgām ekonomiskām nozarēm uz ienesīgākām, tās paātrina preču realizāciju, samazina ar naudas apgrozību saistītās izmaksas, sekmē kapitāla uzkrāšanu. Kredīts dod iespēju savlaicīgi un pilnīgi apmierināt uzņēmumu vajadzības pēc naudas līdzekļiem dažādos laika posmos, efektīvi izmantot naudas resursus tautsaimniecībā. Savukārt kredītu piešķiršanas pamatmērķis ir gūt peļņu no šiem darījumiem. Tātad mēs varam secināt, ka ar kredīta palīdzību peļņu jeb labumu gūst abas puses - gan aizdevējs jeb kreditors gan aizņēmējs jeb debitors.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties