Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:102666
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Reālā ekonomiskā dzive pierāda, ka tirgus un konkurence ir galvenais mūsdienu ekonomikas attīstibas mehānisms. Tirgus funkcionēšanas efek-tivitāte ir augstāka, jo aktivāka ir konkurence un jo labāki ir apstākļi tās izpausmei. Runājot par uzņēmumu vai organizāciju sekmēm tirgū, jāatceras, ka gan resursi, gan ienākumi ir ārpus ražošanas, ka ražošanā ir tikai izmaksas. Tāpēc šo izmaksu saskaņošana un racionalizēšana ar ārpus uzņēmuma noritošiem procesiem ir sekmju pamats. Teiktais akcentē mārketinga nozīmi un lomu, bet to savukārt pilnvērtīgi iespējams saprast, vispusigi izprotot tirgū noritošos procesus un konkurences virzošo lomu tajos.
Kas tad ir tirgus un kas ir konkurence? Tirgu var definēt, par pamatu ņemot dažādus aspektus. Tirgus ir teritorija, kurā satiekas pārdevēji un pircēji, lai apmainitos ar to, kas viņiem ir vērtigs pretējai pusei, tā nodrošinot savu vajadzību apmierināšanu un problēmu atrisināšanu. Tomēr modemā tirgū savstarpējā tikšanās nebūt nav obligāta. Tāpēc tirgu var definēt kā jebkuru apmaiņu, pircējam un pārdevējam vienojoties par darijuma nosacījumiem im cenu, lai galarezultātā apmierinātu savas vajadzibas jeb atrisinātu savas problēmas. Apmaiņas procesa pamatā ir noteiktas preces vai noteikta pakal-pojuma pieprasījums, ko bieži mēra ar pārdošanas apjomu laika periodā.
Konkurence - tā ir sāncensiba starp tirgū esošajiem preču ražotājiem un pārdevējiem, pakalpojumu sniedzējiem par tādiem preču ražošanas un preču pārdošanas, pakalpojumu sniegšanas nosacijumiem, kas nodrošinātu peļņu ilgstošā laika periodā. Vienlaikus konkurence ir mehānisms, kas regulē proporcijas ražošanā. Konkurences galvenās formas ir cena un necena.
Minētās konkurences formas darbojas vienlaikus un savstarpējā mijiedarbibā. Ilgtermina skatijumā šo abu formu attistībā vērojama ten-dence, ka nozimiguma ziņā pieaug necenu konkurences loma. Zinātnes un tehnikas progress (ZTP) veido labas iespējas necenu konkurencei, jo, krasi paplašinot ražošanas tehnisko un tehnoloģisko potenciālu, ZTP nodrošina vērienigu esošo produktu modifikāciju, paātrina jaunu produktu veidošanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1208015
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties