Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 1.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 2.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 3.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 4.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 5.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 6.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 7.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 8.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 9.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 10.
  • Referāts 'Nacionālās virtuves', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Grieķijas nacionālā virtuve    4
1.1.  Galda kultūra    4
1.2.  Nacionālie ēdieni    4
2.  Gruzijas nacionālā virtuve    6
2.1.  Galda kultūra    6
2.2.  Nacionālie ēdieni    6
3.  Norvēģu nacionālā virtuve    8
3.1.  Nacionālie ēdieni    8
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Gandrīz katras valsts virtuve ir nacionālais lepnums, jo ikviena ir unikāla. Nacionālo virtuvi ietekmē dažādi faktori, tādi kā: klimats, ģeogrāfiskais izvietojums kartē, cilvēku mentalitāte, sezonalitāte, kā arī pārtikas produktu audzēšanas un ražošanas iespējas konkrētajā valstī.
Grieķija ir dienvidu valsts, tas nozīmē, ka augļi, visdažādākie zaļumi un dārzeņi, vitamīnu un minerālu piesātinātie, pieejami te cauru gadu. Tā ir īsta zemnieku un zvejnieku virtuve, kuras pamatā ir vienkāršas, veselīgas izejvielas.
Gruzijas nacionālajā virtuvē ir nepārspējami daudz galda kultūras tradīciju, kurus vietējie iedzīvotāji vienmēr ievēro. Ēdienu gatavošanā tiek izmantotas dažādas garšvielas, daudz zaļumu un tikai dabīgas izejvielas.
Norvēģu virtuves pamatā ir zivis un jūras produkti. Tomēr ir arī eksotiski, mums – latviešiem, ēdieni, tādi kā ziemeļbrieža un vaļa gaļa. Ļoti iecienīts ir brūnais siers jeb Brunost, taču par delikatesi tiek uzskatīts kazas siers.

Autora komentārsAtvērt
Atlants