Zinātnieki vairāku gadu garumā pētījuši smalcinātu paipalu olu čaumalu iedarbību uz cilvēka organismu. Zinātnieki secināja, ka paipalu olām pastāv augsta terapeitiska aktivitāte. Produktam nav arī nekādu blakņu – atšķirībā no citiem medicīniskiem kalcija preparātiem – paipalu olu čaumalu kalcijs nenogulsnējas locītavās un neapdraud tā lietotāju ar nierakmeņiem. (2)
Īpaši svarīgi ir sasmalcinātas paipalu olu čaumalas iekļaut bērnu uzturā. Jau no viena gada vecuma paipalu olu čaumalas var pievienot bērna ēdienam – tas intensīvajā augšanas periodā nodrošinās veselīgas kaulu sistēmas veidošanos. Paipalu olu čaumalu terapija ir lielisks līdzeklis cīņai pret rahītu un mazasinību. Pievienojot uzturam smalcinātas paipalu olu čaumalas, ātrāk uzlabojas veselības stāvoklis, ja ir gūžas locītavas mežģījums, osteoporoze, kaulu lūzumi, trausli nagi, smaganu asiņošana, aizcietējums, uzbudināmība, nemiers, bezmiegs, siena drudzis, astma un nātrene. (2)
Smalcinātas paipalu olu čaumalas ir arī lielisks profilakses līdzeklis, kuru ieteicams lietot grūtniecēm, bērniem no 1 līdz 6 gadu vecumam, pusaudžiem, pieaugušajiem periodā no novembra līdz martam, kā arī veciem cilvēkiem. (2)
Protams, ka viens no lieliem plusiem ēdot paipalu olas ir tas, ka cilvēkiem nav jāuztraucas par inficēšanos ar salmonelozes baktērijām, jo paipalu vistu ķermeņa temperatūra ir 42 grādi pēc celsija un šādā temperatūrā salmonelozes baktērijas iet bojā. Šādā gadījumā paipalu olas var ēst arī svaigā jeb jēlā veidā salīdzinot ar vistas olām, kuras nekādā gadījumā nedrīkst. (12,78)
…
Olas ir viens no visvērtīgākajiem pārtikas produktiem, ko cilvēki izmantoja uzturā jau no vissenākajiem laikiem līdz pat mūsdienām. Cilvēki aizvēsturiskos laikos uzskatīja, ka olas ir viens no galvenajiem ikdienas uzturā lietojamiem produktiem, tādēļ senie cilvēki deva mirušajiem vārītas olas līdzi uz viņpasauli kā pārtikas krājumu ceļojumam. Paipalu olām piemīt daudzas bioloģiski aktīvas vielas, tādēļ mediķi paipalu olas iesaka kā ārstniecības palīglīdzekli sirds, aknu, kuņģa un nieru slimību ārstēšanā. Paipalu olas pozitīvi ietekmē nervu sistēmu, palīdz ārstēt cukurslimību, bronhiālo astmu, hipertoniju, mazasinību. Arī diatēzes slimniekiem, kuri nevar uzturā lietot parastās vistu olas, speciālisti iesaka ēst paipalu olas. Cilvēki, kuriem ir problēmas ar holesterīna līmeni var droši ēst paipalu olas, jo tās salīdzinot ar vistu olām nesatur holesterīnu. Ārstēšanās kursam vajadzīgas 120 olas, bet tuberkulozes un bronhiālās astmas ārstēšanai ne mazāk kā 250 olas. Tās dzer no rīta tukšā dūšā (pirmās trīs dienas pa trim oliņām, pēc tam 5 olas ik dienas. Oliņas var dzert arī ar sulu vai vāju kafiju.