Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 1.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 2.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 3.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 4.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 5.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 6.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 7.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 8.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 9.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 10.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 11.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 12.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 13.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 14.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 15.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 16.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 17.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 18.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 19.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 20.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 21.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 22.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 23.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 24.
  • Prezentācija 'Preču kvalitāte', 25.
Darba fragmentsAizvērt

Iesaiņojuma veids un kvalitāte
Tie ir būtiski preces kvalitātes faktori.
To uzdevums ir saglabāt preces īpašības un radīt ērtības lietošanā.
Iesaiņojumam jābūt drošam, lai preces saturu nevarētu sabojāt.

Kvalitāte ir pārtikas produkta īpašību kopums, kas nodrošina tā spēju apmierināt patērētāju vajadzības.

Uzglabāšana
Uzglabāšanas laikā preces tiek pakļautas gaisa, gaismas, siltuma, mitruma, mikroorganismu un grauzēju iedarbībai. Tā dēļ var pazemināties preces kvalitāte. Lai no tā izvairītos, jārada pareizi preču uzglabāšanas apstākļi – atbilstīga temperatūra, gaisa mitrums, telpas jāvēdina, jātīra, jācīnās pret kukaiņiem un grauzējiem.

Transportēšana
Transportējot dažādas preces, jārada tādi apstākļi, kas novērš iespējas šiem izstrādājumiem sabojāties un neļauj pazemināties to kvalitātei.

Lietošana
Preces lietojot, tās rūpīgi jākopj, jāsaudzē, laikus jāremontē un stingri jāievēro ekspluatācijas noteikumi.
Preču kvalitātes pārbaudes metodes
Organoleptiskā metode- kvalitāte tiek pārbaudīta ar maņu orgāniem- redzi, dzirdi, tausti, smaržu.
Laboratorijas metode- kvalitāti pārbauda, lietojot dažādas ierīces, aparātus un reaktīvus. Galarezultāti ir precīzi un izteikti skaitļos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants