Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 1.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 2.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 3.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 4.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 5.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 6.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 7.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 8.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 9.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 10.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 11.
  • Referāts 'Riska novērtēšana sanitāra ikdienā', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Šīs mazās grupas darbinieki aprūpē slimniekus, invalīdus un vecos cilvēkus mājās, ārstniecības iestādēs un sociālajās institūcijās, palīdz ārstiem, medicīnas māsām, sociālā darba speciālistiem, farmaceitiem un citam medicīniskajam personālam slimnīcās, citās ārstniecības iestādēs un sociālajās institūcijās.
Profesionālās darbības pamatuzdevumi:
– sagatavot pacientus ārsta apskatei vai ārstēšanai; apmainīt gultas veļu un palīdzēt pacientam (klientam) pārģērbties; barot pacientus (klientus); izsniegt medikamentus; sterilizēt medicīnas instrumentus; sniegt palīdzību ārstiem, medicīnas māsām, vecmātēm un zobārstiem, pasniedzot vajadzīgos instrumentus; novērot pacientu (klientu) veselības stāvokli un informēt par to ārstējošo ārstu vai sociālā darba speciālistu; līmēt etiķetes uz zāļu kastītēm; papildināt ķīmisko un citu farmācijas līdzekļu krājumus plauktos.
Kvalifikācijas pamatprasības:
Jāzina: profesionālās darbības metodes un paņēmieni; darbā lietojamo tehnisko līdzekļu darbības principi, lietošanas noteikumi; savstarpēji saistīto darba procesu izpildes secība, to racionāla organizācija, darba režīmi, pārtikas produktu un citu preču cenas un glabāšanas termiņi; darba aizsardzības un vides aizsardzības, darba tiesisko attiecību normas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants