Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Fruktoze', 1.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 2.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 3.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 4.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 5.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 6.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 7.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 8.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 9.
  • Prezentācija 'Fruktoze', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Fruktoze
Fruktozi plašāk pazīst kā augļu cukuru, arī fruktoze organismā var pārvērsties par glikozi (šis process notiek aknās un zarnās). Fruktozi bieži iesaka lietot cilvēkiem, kuriem nav ieteicams lietot parasto cukuru jeb saharozi, piemēram, cukura diabēta slimniekiem. Bieži vien fruktoze pārtikas produktos ir sastopama kopā ar citiem ogļhidrātiem, piemēram, medū – ar saharozi un glikozi.
Fruktoze
Vienkāršs cukurs
Balts
Kristālisks
Salds (saldākais no visiem cukuriem, 1,5 reizes saldāka par saharozi un 3 reizes saldāka par glikozi )

Autora komentārsAtvērt
Atlants