Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 1.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 2.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 3.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 4.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 5.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 6.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 7.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 8.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 9.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 10.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 11.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 12.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 13.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 14.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 15.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 16.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 17.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 18.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 19.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 20.
  • Referāts 'Rūgšanas procesi', 21.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
1.  Rūgšana    2
1.1  Pienskābā rūgšana    3
1.2  Propionskābā rūgšana    5
1.3  Sviestskābā rūgšana    6
1.4  Spirta rūgšana    7
2.  Praktiskā daļa    8
2.1  Mīklas gatavošana    8
2.2  Piena raudzēšana    11
2.3  Etanola ieguve    13
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Jau kopš senatnes cilvēce ir pazinuši un izmantojuši šo primitīvo enerģijas ieguves veidu- rūgšanu. Katrs ar to sastopas ikdienā, vismaz ar tās produktiem vai blakusproduktiem. Tieši šī iemesla dēļ bija vērts izvēlēties šo tēmu zinātniski pētnieciskajam darbam.
Šī tēma ir aktuāla, jo visi ar to sastopas ikdienā. Daudzi ikdienišķi produkti, kurus mēs lietojam, piemēram, maize nepastāvētu, ja šis process neeksistētu.
Darba mērķis ir uzzināt, kas tieši ir rūgšana, kādēļ tā notiek un kāds ir šī procesa gala produkts un kādi ir blakus produkti, kā to var lietot ikdienā.
Darba uzdevumi:
Noskaidrot, kas ir rūgšana;
Izpētīt rūgšanas paveidus;
Izpētīt kādi produkti rodas katra rūgšanas paveida beigās un kā to var izmantot sadzīvē;
Praktiski izmantot spirtrūgšanu un pienskābo rūgšanu;
Hipotēze: rūgšanas process ir atkarīgs no pieejamā ogļhidrātu daudzuma.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants