Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Referāts 'Restorāni', 1.
  • Referāts 'Restorāni', 2.
  • Referāts 'Restorāni', 3.
  • Referāts 'Restorāni', 4.
  • Referāts 'Restorāni', 5.
  • Referāts 'Restorāni', 6.
  • Referāts 'Restorāni', 7.
  • Referāts 'Restorāni', 8.
  • Referāts 'Restorāni', 9.
  • Referāts 'Restorāni', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
  RESTORĀNS    3
1.1  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMU VEIDS    3
1.2.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMU KLASIFIKĀCIJA    3
1.3.  PILNA SERVISA RESTORĀNI    3
1.4.  RESTORĀNU VEIDI    4
1.5.  LATVIJAS IESTĀŠANĀS EIROPAS SAVIENĪBĀ    4
1.6.  TAD UN TAGAD    5
1.7.  GALVENAIS UZDEVUMS    5
1.8.  IZVIETOJUMS, ATRAŠANĀS VIETA    5
1.9.  TĒMA    5
1.10.  LATVIJAS 2010. GADA PAVĀRS    6
1.12.  “FREIXENET LATVIJAS LABĀKO RESTORĀNU TOP 50” 2009.G. 11.DEC    6
1.13.  „MŪSDIENU LATVIJAS VIRTUVE”    6
  NOBEIGUMS    7
  LITERATŪRAS SARAKSTS    8
Darba fragmentsAizvērt

1.13 „Mūsdienu Latvijas virtuve”
Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons uzsver, ka: ”Mēs, Latvijas pavāri, esam apvienojušies jaunā kustībā „Mūsdienu Latvijas virtuve” un esam parakstījušies zem manifesta, kurā ir noteiktas vērtības, kas raksturo ēdiena kvalitāti: labas garšas izpausme, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu. Mūsu kustības pamatmērķis ir apvienot un izcelt Latvijas pavārus, zemniekus un produktu ražotājus „Mūsdienu Latvijas virtuves” veidošanā. Radot jaunas receptes, izmantojot mūsu senču tradīcijas, dažādojot un bagātinot savu uzturu ar svaigiem produktiem, kas auguši mūsu platuma grādos. Un pēc iespējas vairāk izmantot ēdienos sezonāla rakstura produktus. Tādā veidā veicinot Latvijas produktu atpazīstamību, kas varētu nākotnē veicināt arī mūsu valstī gastronomisko tūrismu.”

Nobeigums
Izpētot tuvāk restorānu darbību un to īpatnības, es uzzināju, ka ir dažāda veida restorāni un katram no tiem ir savas nianses. Tagad es zināšu, uz kuru restorānu es varu iet, kurš draudzīgāks manai ‘’kabatai’’ un kurš ir pieņemams īpašā svētku dienā. Protams, vienmēr ir patīkami ieiet glaunā restorānā, bet ne vienmēr mēs esam gatavi maksāt par ēdienu tādas summas, kas tiek uzrādītas ēdienkartē un, tad var būt ļoti neērta situācija, ja brīdī, kad esi ienācis restorānā, tu tikpat drīz no tā izej.

Autora komentārsAtvērt
Atlants