Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 1.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 2.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 3.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 4.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 5.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 6.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 7.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 8.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 9.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 10.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 11.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 12.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 13.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 14.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 15.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 16.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 17.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 18.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 19.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 20.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 21.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 22.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 23.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 24.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 25.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 26.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 27.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 28.
  • Referāts 'Sezonalitāte viesmīlības uzņēmumos Latvijā. Problēmas un risinājumi', 29.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Definīcijas    4
1.  PĒTĪJUMA PRIEKŠMETA APRAKSTS    5
  Ceļu kvalitāte    5
  Cilvēku finansiālais stāvoklis    6
  Kvalitatīvs darbaspēks    7
  Kultūras mantojuma objekti viesmīlības uņēmumu tuvumā    8
  Reklāmas viesmīlības uzņēmumos Latvijā    9
2.  METODOLOĢIJA    10
  Priekšizpēte    10
  Pētījuma metodes izvēle un konkretizēts datu ieguves veids    10
  Pētījuma izlases veidošana    10
  Datu vākšana, izmantojot atbilstošās metodes    10
3.  PĒTĪJUMA REZULTĀTI    11
  Ankešu analīze    11
  Intervijas analīze    16
4.  Secinājumi    18
5.  Izmantotā literatūra    20
6.  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

4. SECINĀJUMI
1. Viesmīlības uzņēmumos Latvijā ir novērojamas sezonalitātes problēmas.
2. Pieprasītākais viesmīlības uzņēmumi ir ēdināšānas uzņēmumi.
3. Nereti uzņēmumi ir spiesti apturēt savu darbību ziemas sezonā, jo peļņa netiek gūta.
4. Sezonalitāte neskar tos uzņēmumus, kuri spēj piedāvā plašu pakalpojumu klāstu ne tikai vasaras sezonā, bet arī ziemas sezonā.
5. Vairāk par pusi respondentu ir izmantojuši viesmīlības uzņēmumu pakalpojumus.
6. Lielākā daļa no aptaujātājiem ir apmierināti ar viesmīlības pakalpojumu kvalitāti.
7. Pasākumu laikā ļoti bieži cilvēki izmanto sniegtos pakalpojumus.
8. Vasarā un pasākumu laikā ir liels klientu skaits, kas Latvijas uzņēmumie rada problēmas ar apkalpošānu.
9. Cenu palielināšānos/samazināšānos cilvēki sajūt. Vasaras sezonās ir acimredzams cenu paaugstinājums.
10. Liels darbinieku skaits ne sezonā paliek bez darba.
11. Sliktais ceļu stāvoklis arī ietekmē viesmīlības uzņēmumu apmeklētību.
12. Restorānā „Hercogs” arī ir novērojāmas sezonālās problēmas.Apmeklētāju skaits atšķīrās.
13. Sezonalitātes radītas problēmas restorāns „Hercogs” risina ar to ka piedalās dažādos pasākumos, kā , piemērām, „Ledus skulptūru festivāls”
14. Ziemas sezonā restorāns „ Hercogs” atgūst zaudēto peļņu piedāvājos dažādus citus pakalpojumus, piemēram, bankešu rīkošana.
15. Uzņēmuma popularizēšanai un klientu piesaistīšanai,restorāna „Hercogs” īpašnieks piedalās dažādos mārketinga izaugsmes pasākumos.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants