Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Prezentācija 'Turcija', 1.
  • Prezentācija 'Turcija', 2.
  • Prezentācija 'Turcija', 3.
  • Prezentācija 'Turcija', 4.
  • Prezentācija 'Turcija', 5.
  • Prezentācija 'Turcija', 6.
  • Prezentācija 'Turcija', 7.
  • Prezentācija 'Turcija', 8.
  • Prezentācija 'Turcija', 9.
  • Prezentācija 'Turcija', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Turcijas virtuve
Turku virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē. Tā ir Āzijas un Vidusjūras reģiona kulinārijas tradīciju dīvains sajaukums.
Ļoti svarīga ir Turku kafija kuras pagatavošanas recepte ir saglabājusies no Osmaņu impērijas laikiem. Turku kafijai par godu tiek rīkotas kafijas dzeršanas cerimonijas.
Trīs ēdienu pamatdaļas-
1)miltu
2) gaļas
3)dārzeņu
Ēdieni- Vīnogu lapās ietītas rozīnes un rieksti, Baklažāni pildīti ar malto gaļu un visiem pazīstami Kebabi.
( http://www.kalevatravel.lv/uploads/filedir/Turcija.pdf )

Reliģija
98% Turcijas iedzīvotāju ir islamticīgie. Ikkatrā ciematiņā jūs atradīsiet mošeju - piecas reizes dienā musulmaņi ierodas tajās uz lūgšanu.
Mošejas pārsteidz ar savu askētisko vienkāršību. Islama ticība aizliedz attēlot dzīvniekus, tādēļ vislielāko iespaidu uz apmeklētājiem parasti atstāj pati mošejas telpa. Sienas klāj sarežģīti ornamenti.
Jāatceras, ka Turcijā svētā diena ir piektdien, un katra kārtīga islamticīgā pienākums ir šajā dienā apmeklēt mošēju.
( http://www.kalevatravel.lv/uploads/filedir/Turcija.pdf )

Autora komentārsAtvērt
Atlants