Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 1.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 2.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 3.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 4.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 5.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 6.
  • Referāts 'Olbaltumvielas', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielas ir svarīgākās uzturvielas, jo bez tām nav iespējama dzīvība, augšana un attīstība. Pieaugušiem cilvēkiem olbaltumvielas ir šūnu un audu atjaunošanās avots, bet bērniem nepieciešamas šūnu un audu veidošanai.
Vispasaules veselības aizsardzības organizācijas eksperti uzskata, ka minimālai pilnvērtīgu olbaltum-vielu dienas devai pieaugušai personai, kas ēd jauktu uzturu, ir vajadzīgi 0,8 g olbaltumvielu uz 1 kg ķermeņa svaru.
Maizes rūpniecībā kviešu miltu izstrādājumiem tehnoloģiski vērtīgākais ir kviešu lipeklis, kura galve-nās sastāvdaļas no kopmasas ir gliadīns un glutenīns. Lipeklis aiztur ogļskābo gāzi, kas rodas mīklai rūgstot, tādā veidā veidojot maizes struktūru un porainību. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants