Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 1.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 2.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 3.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 4.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 5.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 6.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 7.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 8.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 9.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 10.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 11.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 12.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 13.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 14.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 15.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 16.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 17.
  • Konspekts 'Furšeta banketa organizēšana 15 cilvēkiem', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Banketa norises vietas raksturojums    4
  Banketa telpas raksturojums    5
  Galdu un galdu klājuma raksturojums    6
  Galda noformējums    6
  Dzērienu izvietojums    7
  Ēdienu izvietojums    7
  Banketa norises raksturojums    8
  Darbu kārtība    8
  Banketa norisei nepieciešamo resursu raksturojums    9
  Banketa norises nodrošināšanai tiks piesaisīti sekojoši darbinieki    9
  Banketam nepieciešamais inventārs (Tab. 1)    9
  Ēdienkarte    10
  Banketa pieteikuma veidlapa    11
  Izmaksas    12
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Banketa norises raksturojums
Bankets paredzēts kā izbraukuma bankets ar furšetes tipa apkalpošanu. Furšetes banketa veids ir plaši pielietots. To klāj gan lielam viesu skaitam, gan nelielam organizējot dažādas prezentācijas, izstādes vai seminārus. Internacionāli šī galda klājuma ēdienu dēvē kā “finger food” jeb ēdienu, kura baudīšanai nav nepieciešami galda piederumi.
Viesmīlis sagatavos dzērienus un pavārs sagatavos uzkodas neilgi pirms banketa. Ēdienus nav paredzēts pasniegt karstā veidā, tās būs aukstās uzkodas.
Darbu kārtība:
Banketa norises vietā viesmīlis ieradīsies pusotru stundu pirms banketa sākuma, plkst.11:00, ar jau sagatavotiem ēdienim un dzērieniem. Dzērieni tiks piegādāti speciāli tiem paredzētos traukos, lai neatdzistu.
Banketam paredzētajā telpā tiek ienests viss nepieciešamais inventārs, ēdieni un dzērieni.
Galdi tiek novietoti tiem paredzētājā vietā atbilstoši shēmai (4. att.) un izbīdīti pilnā garumā.
Uz galdiem tiek uzklāti galdauti un ar klipšiem piestiprināti galda svārki.
Sākot no kreisās malsa uz dzērienu galda tiek novietots inventārs: Piecpadsmit 100ml krūzītes ar apakštasīti un karotīti tiek novietotas 3 vertikālās rindās paralēli galda īsākai malai pa 5 krūzītēm vienā rindā, blakus tiek novietots kafijas termoss ar apakštasīti zem kafijas uzpildes sūkņa, lai nenosmērētu galdautu, tālāk blakus termosam labajā pusē tiek novietots cukurtrauks un piena trauks. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants