Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Augu izturības fizioloģija', 1.
  • Konspekts 'Augu izturības fizioloģija', 2.
  • Konspekts 'Augu izturības fizioloģija', 3.
  • Konspekts 'Augu izturības fizioloģija', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu analīze: plazmolīzes attēlu novērtēšana notiek pēc plazmolizēto šūnu daudzuma (aptuveni novērtē plazmolizēto jeb nebojāto šūnu procentuālo daudzumu). Istabas temperatūrā turētajiem paraugiem principā atšķirību nav un tos var novērtēt ar balli 3. Savukārt sasaldētajiem paraugiem redzama aptuvena sakarība, ka pieaugot saharozes koncentrācijai, palielinās plazmolizēto šūnu daudzums (viszemākā balle 0 pie koncentrācijas 0M, visaugstākā 3 pie koncentrācijas 1M).
Vērtējot sālsizturību, kviešiem var novērot aptuvenu sakarību, ka NaCl koncentrācijai palielinoties, samazinās vidējā dīgtspēja un arī sālsizturība, pie koncentrācijas 200 mM straujš kritums rādītājos. Savukārt rapsim ir līdzvērtīgi rezultāti pie koncentrācijām 0, 50 un 100 mM, arī sālsizturība ir ļoti augsta, bet pie 200 mM vērojams liels rezultātu samazinājums līdz 0%.

Atlants