Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 1.
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 2.
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 3.
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 4.
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 5.
  • Paraugs 'Ekskursija: Iemīli Kurzemi un Zemgali caur vēderu!', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Šīs tūrisma produkts aptver daļu no vietām Zemgalē un Kurzemē, kur ir iespēja nobaudīt dažādus pārtikas produktus. Šie produkti tiek ražoti rūpnīcās, ceptuvēs, zemnieku saimniecībās. Šeit tiek piedāvāta iespēja apskatīt, kā top šie produkti, kā arī nogaršot nobaudīt produkciju. Šie ir tie produkti, ko ir iespējams iegādāties lielveikalos. Citviet degustēšana ir kā papildpakalpojums jau esošajam pakalpojumam.
Tūrisma produkta reklāmas sauklis ir „Iemīli Kurzemi un Zemgali - caur vēderu!”. Saukļa pamatdoma ir aizņemta no pazīstamā teiciena „Mīlestība iet caur vēderu”. Tā kā ekskursijas galvenais mērķis ir nobaudīt garšīgus ēdienus, ko piedāvā uzņēmumi Kurzemē un Zemgalē, tad, manuprāt, garšīgi paēdot tūristi spēs vairāk un savādāk iemīlēt šos Latvijas novadus.
Ekskursija ilgst 2 dienas. Ekskursijas sākuma punkts ir Rīga un Jelgava, tiek piedāvātas abas šīs pilsētas, jo tūrisma produkts tiks reklamēts un popularizēts abās pilsētās.
Pircējs – mērķauditorija. Tā kā garšīgi paēst, vai vismaz nobaudīt garšīgu ēdienu patīk ikvienam, tad šim tūrisma produktam mērķauditorija ir diezgan plaša. Sākot jau ar maziem bērniem un beidzot ar pensionāriem. Tūrisma produktā netiek iekļauti aktīvā tūrisma komponenti, tieši tādēļ arī cilvēkiem gados nebūs problēmu dodies šādā ekskursijā.

Pakalpojuma programma
Ekskursijas datumi 19. – 20. jūlijs un 16.- 17. augusts.
1.diena
Kazas siera un piena baudīšana z/s „Līcīši” - saimniecība nodarbojas ar tīršķirnes kazu audzēšanu, kazas piena pārstrādi un realizāciju Latvijas lielveikalu tīklos, kā arī Rīgas restorānos. Saimniecība piedāvā apskatīt kazas siera ražošanas procesu (Līcīši 2008, ER).
SIA „Bauskas alus” alusdarītavas apskate un alus baudīšana – Tradīcijas veido Bauskas alus labo garšu. Iespēja ikvienam nogaršot latviešu tradicionālo alu, bet jaunajiem veselības dzērienu, kā arī raudzīties alus ražošanas procesā (Bauskas alus 2008, ER).

Autora komentārsAtvērt
Atlants