Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 1.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 2.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 3.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 4.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 5.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 6.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 7.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 8.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 9.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 10.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 11.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 12.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 13.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 14.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 15.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 16.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 17.
  • Prezentācija 'Ūdens vārīšanās īpašības', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Darba teorētiskais pamatojums    3
  Mērījumu tabulas    4
  Aprēķinu piemēri    10
  Grafiki    12
  Secinājumi, novērojumi    24
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi, novērojumi
Ūdens sāk lēnām burbuļot jau pie 70ºC un jau pie 85ºC izskatās, ka tas jau vārās. Tvaiki ūdens sākuma temperatūrā nebija redzami, bet kad temperatūra tuvojās 100ºC tie jau bija acīmredzami un tie bija karsti. Pagāja daudz ilgāks laiks kamēr no 98ºC tas pakāpās līdz 100ºC. Diemžēl man bija tikai termometrs ar 2º iedaļām, tāpēc tabulās nav rakstīts par katru grādu.
Karsējot ūdeni, tā temperatūra un Qs ceļās proporcionāli. To ļoti labi var redzēt grafikos Karsēšana 1.1 un Karsēšana 1.2 ; Karsēšana 2.1 un Karsēšana 2.2 ; Karsēšana 3.1 un Karsēšana 3.2. Tas pats notiek ar vt un vQ. To var redzēt grafikos Karsēšana 1.3 un Karsēšana 1.4 ; Karsēšana 2.3 un Karsēšana 2.4 ; Karsēšana 3.3 un Karsēšana 3.4.Līdzīgi ir arī ar ūdens dzesēšanu, tikai tad starp temperatūru un Qs ir apgrieztā proporcionalitāte. To var redzēt grafikos Dzesēšana 1.1 un Dzesēšana 1.2 ; Dzesēšana 2.1 un Dzesēšana 2.2 ; Dzesēšana 3.1 un Dzesēšana 3.2.

Autora komentārsAtvērt
Atlants