Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Olas', 1.
  • Konspekts 'Olas', 2.
  • Konspekts 'Olas', 3.
  • Konspekts 'Olas', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Olu uzturvērtība ir augsta, to izmantojamība cilvēka organismā ir laba (~98%).
Uzturā lieto:
Vistu olas;
Paipalu olas;
Ūdensputnu olas (tikai ceptos mīklas izstrādājumos ar ilgu karsēšanas laiku).
Pēc nolobīšanas olas jānoskalo ar vārītu, atdzesētu ūdeni, lai nodalītu iespējamās čaumalu atliekas.
Olas vāra ar čaumalu vai bez tās.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants