Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Olas', 1.
  • Prezentācija 'Olas', 2.
  • Prezentācija 'Olas', 3.
  • Prezentācija 'Olas', 4.
  • Prezentācija 'Olas', 5.
  • Prezentācija 'Olas', 6.
  • Prezentācija 'Olas', 7.
  • Prezentācija 'Olas', 8.
  • Prezentācija 'Olas', 9.
  • Prezentācija 'Olas', 10.
  • Prezentācija 'Olas', 11.
  • Prezentācija 'Olas', 12.
  • Prezentācija 'Olas', 13.
  • Prezentācija 'Olas', 14.
  • Prezentācija 'Olas', 15.
Darba fragmentsAizvērt

Olu defekti
Uzturam nepilnvērtīās olas
•Palielinās gaisa kamera visamz 1/3 no olas augstuma;
•Netīra, nosmērēta čaumala;
•Ieplīsusi čaumala, bet bez tecējuma pazīmēm;
•Olas baltums daļēji saplūst ar dzeltenumu;
•Dzeltenums piekaltis pie čaumalas

Tehniskās olas
Baltums ar dzeltenumu sajaucies bojāšanās dēļ;
Olai attīstijies sarkans dīglītis;
Olas saturs ir asiņains;
Olas saturs ir asiņains;
Zem čaumalas lieli nekustīgi plankumi;
Olas saturs tumšs, ar puvuma smaku.

Uz katru olas jābūt zīmogam ar šādu informāciju:
Cipars 0 līdz 3, kas raksturo olas ieguves veidu ( 0 - bioloģiskā ražošana; 1 - brīvā turēšana; 2 - brīvā dēšanas kūtī; 3- dēšana spostos);
Valsts kods - LV
Olu ražošanas uzņēmuma identifikācijas numurs Pārtikas un veteinārā dienesta reģistram ( 6 cipari) ;
Olu režotaja numurs, tomēr pieļaujams, ka tas var arī nebūt;
Individuālajos uzņēmumos ražotājam olām, kuras realizētas tirgū, jābūt tirgus veterinārā eksperta zīmogam ''pārbaudīts''.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants