Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Temperatūra', 1.
  • Referāts 'Temperatūra', 2.
  • Referāts 'Temperatūra', 3.
  • Referāts 'Temperatūra', 4.
  • Referāts 'Temperatūra', 5.
  • Referāts 'Temperatūra', 6.
  • Referāts 'Temperatūra', 7.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Temperatūra    4
2.  Temperatūras skalas    4
3.  Temperatūra pavāra mākslā    5
3.1.  Karsēšana    5
3.2.  Saldēšana    5
3.3.  Tvaicēšana    5
3.4.  Fritēšana    5
  Secinājumi    6
  Izmantotā literatūra    7
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šajā darbā varēja aplūkot kas ir temperatūra, temperatūras skalas. Uzzinājām kādas temperatūras bijušas cituviet pasaulē. Ielūkojāmies vēsturē par temperatūras skalas izcelsmi un kas izveidojis.
Arī kulinārijā plaši tiek izmantotas temperatūras maiņas no sasaldēšanas līdz vārīšanās. Lai kaut kas sasaltu ir vajadzīga temperatūra, kas ir mīnusos. Pie mīnus grādiem sasalst pārtika, ko speciāli saldē ilgstošai uzglabāšanai. Ziemas laikā sasalt mazākas ūdenstilpnes. Sadzīvē ļoti plaši tiek izmantota arī vārīšana. Lai no rīta iedzertu tasīti kafijas vai tēju ir nepieciešams izmantot vārīšanas metodi.
Nonācu pie tāda secinājuma, ka šis referāts man ļoti daudz iemācīja. Pastiprināti pētīju kas ir temperatūra, kā to mēra, cik plaši to izmanto kulinārijā. Ikdienā temperatūras izmantošana liekas pašsaprotama darbība, bet tik līdz sāk pētīt, saprotu cik tas patiesībā ir smalks sarežģīts un interesants process.

Autora komentārsAtvērt
Atlants