Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 1.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 2.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 3.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 4.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 5.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 6.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 7.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 8.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 9.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 10.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 11.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 12.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 13.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 14.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 15.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 16.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 17.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 18.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 19.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 20.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 21.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 22.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 23.
  • Referāts 'B6 vitamīna nepieciešamība uzturā', 24.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  B6 vitamīna īpašības    6
2.  B6 vitamīna loma metabolisma procesos    7
2.1.  Aminoskābju transaminēšana    7
2.3.  Aminoskābju dekarboksilēšana    9
3.  Bioloģiskās funkcijas un veselība    11
3.1.  Imūnsistēmas darbība    11
3.2.  Hemoglobīna sintēze un darbība    11
3.3.  CNS funkciju uzturēšana    12
3.4.  Hormonu funkcija    12
3.5.  Sirds un asinsvadu slimības    12
3.6.  Kognitīvās funkcijas    13
3.7.  Vēzis    13
3.8.  Rīta nelabums    14
4.  Ieteicamās devas    15
5.  B6 vitamīna avoti    17
5.1.  Ēdiens    17
5.2.  Uztura bagātinātāji    17
6.  Avitamoze    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Termins B6 vitamīns attiecas uz sešām izplatītākajām formām, proti, piridoksālu, piridoksīnu (piridoksolu), piridoksamīnu un to fosforilētām formām.
2. B6 vitamīns ir ūdenī šķīstošs vitamīns. Stabils skābā un bāziskā vidē, izturīgs pret karsēšanu. Viegli sadalās UV starojuma ietekmē, sevišķi sārmainā vidē.
3. Jāuzņem ar pārtiku. Bagātākajos B6 vitamīna avotos ietilpst zivis, liellopu aknas un citu orgānu gaļa, kartupeļi un citi cieti saturoši dārzeņi un augļi (izņemot citrusaugļus).
4. Diennakts deva: bērniem 0,1-1,3 mg, pieaugušiem 1,3 mg. Ja sieviete ir stāvoklī vai laktācijas periodā, jāuzņem vairāk.
5. Ja cilvēka ēdienkartē ir liels olbaltumvielu saturs, pieaug B6 vitamīna patēriņš, tādēļ, ka tas piedalās kā koenzīms aminoskābju transaminēšanas un dekarboksilēšanas reakcijās.

Atlants