Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Imobilizētie fermenti', 1.
Darba fragmentsAizvērt

No šūnām izdalītiem (ekstrahētiem) fermentiem ir trūkumi:
glabāšanās laikā tie zaudē aktivitāti;
tos grūti attdalīt no reakcijas vides, jo tie šķīst ūdenī;
Fermenta imobilizācija ir metode, kura ļauj saistīt fermenta molekulu ar dabiskas izcelsmes sintētisku nesēju. Iegūst nepieciešamo vielu. Vis izpaltītākais iegūšanas veids ir kovalentā saistīšana.
Imobilizēto fermentu priekšrocības – ir stabili , ilgi saglabā aktivitāti, viegli atdalāmi no reakcijas vides. Tas kopumā ļauj iegūt kvalitatīvu produkciju.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants