Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 1.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 2.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 3.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 4.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 5.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 6.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 7.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 8.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 9.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 10.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 11.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 12.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 13.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 14.
  • Referāts 'Augu ekstrakti kā antioksidanti', 15.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Antioksidanti    6
1.1.2.  Galvenie antioksidanti un to funkcijas    6
1.1.3.  Antioksidanti pārtikas rūpniecībā    7
1.2.  Kas ir augu ekstrakts    8
1.2.1.  Izplatītākie augu ekstrakti un to funkcijas    8
1.2.2.  Augu ekstrakti ādas kopšanā    8
2.  Prakstiskā daļa    10
2.1.  Ekperimenta plānošana    10
2.1.2.  Upeņu antocianīnu ķīmiskā izturība attiecībā pret skābēm    10
2.2.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    10
2.1.3.  Upeņu antocianīnu ķīmiskā izturība attiecībā pret bāzēm    11
2.3.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analizē    12
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai vairāk izpētītu informācijas par augu ekstraktiem un antioksidantiem, kā arī par to lomu cilvēka veselībā. Praktiskajā darbā tika divi eksperimenti. Eksperimenta rezultātā tika noskaidrots, ka lielāks antioksidantu skaits ir tajos produktos un produkta izstrādājumos, kur pie dabīgiem antioksidantiem ir pievienotas skābes, toties sārmu iedarbībā, antioksidanti pavājina savu darbību. Hipotēze tika pierādīta, jo pētījuma rezultātā iegūti pozitīvi, hipotēzi apstiprinoši rezultāti. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir augu ekstrakti un antioksidanti. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.

Secinājumi:
1. Antioksidanti ir vitamīni, minerālvielas un fermenti, kas palīdz aizsargāt organismu no brīvo radikāļu veidošanās.
2. Vissvarīgākais iemesls tam, ka daudzi produkti var pagarināt cilvēka mūža ilgumu ir tas, ka tajos ir daudz antioksidantu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants