Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 1.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 2.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 3.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 4.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 5.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 6.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 7.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 8.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 9.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 10.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 11.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 12.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 13.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 14.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 15.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 16.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 17.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 18.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 19.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 20.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 21.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 22.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 23.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 24.
  • Referāts 'Ģenētiski modificēti organismi', 25.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ģenētiski modificētu organismu izveidošana    4
2.  Ģenētiski modificētie organismi lauksaimniecībā    6
2.1.  Herbicīdrezistentie ĢM kultūraugi    6
2.2.  Rezistence pret kukaiņiem    7
2.3.  Vīrusu rezistentie ĢM kultūraugi    7
3.  Ģenētiski modificētie dzīvnieki    9
3.1.  Pārveidotie dzīvnieki    10
3.2.  Ar transgēnajiem dzīvniekiem saistītie riska faktori    10
4.  Ģenētiski modificēto organismu priekšrocības    12
5.  Ģenētiski modificēto organismu ietekme uz veselību    14
5.1.  Alerģijas    14
5.2.  Toksiskās vielas    14
5.3.  Antibiotikas    14
5.4.  Liellopu augšanas normas    14
6.  Ģenētiski modificēto organismu ietekme uz vidi    15
7.  Praktiskā daļa    16
  Secinājumi    20
  Anotācija    22
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Līdz mūsdienām daudzi pasaules iedzīvotāji nav pievērsuši lielu uzmanību tam, kādus produktus lieto uzturā un kas ir to sastāvā, kā arī zinātnieku veiktos pētījumus...
Tagad par jaunu veidu, kā „uzlabot” mūsu pārtiku un dzīvi, kļuvusi gēnu inženierija. Atšķirībā no parastās selekcionēšanas, šī metode ļauj zinātniekiem pārvietot ģenētisko materiālu, DNS, no viena organisma uz otru neatkarīgi no sugu barjerām. Ja kādreiz, lai panāktu izturību pret kaitēkļiem, pētnieki krustoja kartupeļus ar kartupeļiem, kukurūzu ar kukurūzu, tagad viņi var ņemt gēnus, kur vien tiem ienāk prātā.
Protams, ģenētiski modificētas pārtikas ražošana izraisa lielas šaubas; tā ir tēma ko būtu nepieciešams apspriest plašās publiskās debatēs. Kas gan zinātniekiem devis tiesības tēlot Dievu un radīt jucekli cilvēku vidū?
Zinātniski pētnieciskā darba autoru izvirzītā hipotēze ir sekojoša:
Ģenētiski modificēti organismi ir kaitīgi cilvēkiem, dzīvniekiem, videi.
Zinātniski pētnieciskā darba mērķis:
Noskaidrot, vai cilvēki saprot ģenētiski modificēto organismu izraisītās problēmas.
Pētījuma objekts:
Dažāda vecuma sievietes un vīrieši.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants