Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Ābolu un ābeļkoku lapu vērtīgās īpašības', 1.
  • Eseja 'Ābolu un ābeļkoku lapu vērtīgās īpašības', 2.
  • Eseja 'Ābolu un ābeļkoku lapu vērtīgās īpašības', 3.
  • Eseja 'Ābolu un ābeļkoku lapu vērtīgās īpašības', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Kad pienācis ābolu laiks, vienu ēdienreizi dienā būtu labi rezervēt āboliem. Vietējiem, protams, un ķīmiski neapstrādātiem. Ja, nu, ēdienreize nesanāk, vismaz vienu ābolu dienā noteikti apēdiet – ne velti ir teiciens, ka viens ābols dienā spēj pasargāt no ārsta pameklējuma. Turklāt vēlams to apēst visu – pāri, lai paliek tikai kātiņš, jo vērtīgo vielu ir gana daudz ne tikai ābola mīkstumā, bet arī mizā un sēkliņās.
Āboli satur šķiedrvielas, pektīnus, folijskābi, kāliju, dzelzi, hlorogēnskābi, antioksidantus kvercetīnu, katehīnus un daudzas citas vērtīgas vielas. C vitamīna vairāk ir zaļas krāsas ābolos – visbagātākie ar to ir Antonovkas šķirnes āboli.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants