Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 1.
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 2.
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 3.
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 4.
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 5.
  • Paraugs 'Ēdienkartes un dienas enerģijas patēriņa analīze', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Izpētot un aprēķinot konkrētā cilvēka visas dienas uzņemtās pārtikas kaloriju daudzumu iegūstam 1993.81 kcal, miera stāvokļa enerģijas patēriņu, iegūstam – 1657.74 kcal, diennakts kopējo enerģijas patēriņu – 2 702. Izpētot ēdienkarti, redzams, ka uzturā ir novērojama daudzveidība, procentuāli tiek uzņemti - Graudi 9.5%, Dārzeņi un augļi 48.2%, Piena produkti 15.6%, Gaļa, zivis, olas 17%, Saldumi 7.5%, Rieksti un eļļas 2.2%.
Pētot uzturvielu sabalansētību, novērojams, ka pārlieku daudz tiek uzņemti tauki, tai pašā laikā par maz ogļhidrātu. Procentuāli, šādi vajadzētu izskatīties uztura sadalījumam -
Olbaltumvielas – 10-15% Tauki - 25-30% Ogļhidrāti - 55-65%, bet konkrētās sievietes uztura sadalījums ir Olbaltumvielas - 16.2%, Tauki - 47.8%, Ogļhidrāti - 36%

2702 - šāds kaloriju skaits ir nepieciešams, lai nodrošinātu enerģiju veicamajām aktivitātēm un saglabātu esošo svaru. Šī sieviete, pētāmajā dienā, neuzņem pietiekošu kaloriju daudzumu, kas ilgtermiņā var novest pie dažādiem veselības traucējumiem. Tāpat, ja ir vēlme zaudēt svaru, uzņemto kaloriju daudzumu vajadzētu samazināt pakāpeniski un pie nākamajām svara izmaiņām, pārrēķināt nepieciešamo kaloriju daudzumu pēc konkrētajiem parametriem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants