-
Kafija un tās popularitāte jauniešu vidū Latvijā
Referāts16 Anatomija, veselība, medicīna, higiēna, Socioloģija
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Anotācija | ||
Annotation | 6 | |
Ievads | 6 | |
1. | Kafijas jēdziens | 7 |
1.1. | Kafijas definīcija | 7 |
1.2. | Kafijas galvenās sastāvdaļas | 7 |
1.3. | Kafijas šķirnes | 8 |
2. | Kafijas rašanās vēsture | 10 |
2.1. | Kafijas pirmsākumi | 10 |
2.2. | Kafijas piedevas un aizstājēji | 10 |
3. | Kafija un veselība | 11 |
3.1. | Kofeīns par un pret | 11 |
3.2. | Bezkofeīna kafija - mīti un patiesība | 11 |
3.3. | Mediķu un zinātnieku viedokļi par kafiju | 12 |
3.4. | Ieteikumi kafijas lietotājiem | 13 |
4. | Pētījums par kafijas lietošanu jauniešu vidū | 14 |
4.1. | Metodoloģija | 14 |
4.2. | Iegūtās aptaujas datu interpretācija | 14 |
Secinājumi un priekšlikumi | 25 | |
Nobeigums | 26 | |
Izmantotie literatūras un informācijas avoti | 27 | |
PIELIKUMS | 28 |
Veicot pētniecisko darbu, tika izmantota anketēšanas metode.
Anketēšana ir ar speciāli izstrādātu ankešu palīdzību veicama sociāli psiholoģiska izpētes metode. Anketēšana ir populārs un vienkāršs sabiedriskās domas noskaidrošanas veids.
Tā ļauj operatīvi apkopot un iegūt izpratni par vispārējām tendencēm. Šo metodi izmanto, lai noskaidrotu kādu problēmu vai viedokli. …
Darba tēma: „Kafija un tās popularitāte jauniešu vidū Latvijā.” Zinātniski pētnieciskajam darbam ir izvirzīta šāda pētījuma hipotēze: Kafijas lietošana jauniešu vidū ir izplatīta. Darba mērķis – Pamatojoties uz teorētisko analīzi, pētīt kafijas popularitāti un kafijas lietošanas paradumus jauniešu vidū. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi darba uzdevumi: 1. Noskaidrot iecienītāko kafiju jauniešu vidū, kā arī kafijas lietošanas paradumus. 2. Izpētīt pieejamo literatūru par kafiju un tās īpašībām. 3. Veikt anketēšanu, lai noskaidrotu kafijas lietošanas tendences jauniešu vidū. 4. Apgūt pētnieciskā darba veikšanas principus. Pētījumam tika izmantotas šādas zinātniski pētnieciskās darba metodes: Teorētiskās, empīriskās pētījuma metodes. Datu statistiskā apstrāde un analīze.