Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 1.
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 2.
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 3.
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 4.
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 5.
  • Paraugs 'Fosfātu noteikšana vīnogu sulā', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Parauga pagatavošana

1.Porcelāna bļodiņās līdz sausam atlikumam ietvaicē trīs 25,0 mL sulas paraugus, pārogļo un mufeļkrāsnī 550 °C temperatūrā pārpelno līdz baltiem pelniem.
2.Baltos pelnus porcelāna bļodiņā šķīdina 2 - 3 mL 2 M HCl, kvantitatīvi pārnes 50 mL mērkolbā, uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei un samaisa.
3.Ņem 5,0 mL iegūtā šķīduma, pārnes 100 mL mērkolbā, pievieno 20 mL 1 mol/L sērskābes, 4,0 mL molibdāta šķīduma, 2,0 mL askorbīnskābes šķīduma. Maisījumu 15 minūtes silda vāroša ūdens vannā, tad atdzesē un uzpilda ar destilētu ūdeni līdz atzīmei. Karsējot analizējamie šķīdumi kļūst zili.
4.Veic absorbcijas mērījumus pie 720 nm viļņa garuma pret salīdzināšanas šķīdumu 1 cm kivetē.
Iegūtie mērījumi : A1(p) = 0,400; A2 (p)= 0,390; A3(p) = 0,350…

Autora komentārsAtvērt
Atlants