Vērtējums:
Publicēts: 30.08.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 1.
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 2.
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 3.
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 4.
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 5.
  • Paraugs 'Kartupeļu šķirņu salīdzināšana', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Pēc rezultātu salīdzināšanas ar literatūru, var spriest, ka cietes daudzums kartupeļos nav noteikts precīzi (vidēji kartupeļos jābūt no 7% līdz 25% cietes). Zudumi varēja rasties neprecīzas filtrēšanas un skalošanas, ūdens noliešanas dēļ. Arī pētnieciskā darba laika ierobežojuma dēļ (40 min) mērījumi var būt neprecīzi. Pētniecisko darbu varētu uzlabot, žāvējot cieti velkmes skapī.
Secinājumi :
Hipotēze apstiprinājās. Salīdzinot trīs kartupeļu šķirnes pēc izvirzītajām pazīmēm, var secināt, ka šķirnes „Marabella” kartupeļi ir vislabākie galda kartupeļi. Šie kartupeļi satur procentuāli visvairāk cietes, tātad uztura ziņā tie ir viskvalitatīvākie, tiem ir plāna miza, kas viegli atdalās no kartupeļa, un visaugstākais grupas locekļu vidējais novērtējums pēc garšas kvalitātes.

Autora komentārsAtvērt
Atlants